Włączenie cachowania - nie można się zalogować

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
mpaw
Posty: 6
Rejestracja: 05 września 2019, 15:40

Włączenie cachowania - nie można się zalogować

Post autor: mpaw » 05 września 2019, 15:58

Dzień dobry.

Mam taki problem. Mam dwa fora.
Jedno, powiedzmy: serwisxyz.com
I drugie: drugie.serwisxyz.com

Na głównym forum jest ok.
Ale forum, które zostało zarchiwizowane pod adresem drugie.serwisxyz.com, jest niezdolne do obsłużenia cachu z logowaniem. Loguję się, ale po odświeżeniu znów jestem niezalogowany. Znalazłem stronę: https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... -settings/ Jest tam plik, który wgrałem na serwer. Jednak nie wiem, czy jak zaznaczę Force Server Vars, to czy mi nie poleci po tym głównym forum.

Daję zdjęcie w załączniku.

Co mam wpisać w script path i czy zaznaczać pole Force Server Vars? Czy to nie uszkodzi bazy drugiego forum (głównego)?
Katalog z forum starym jest w ścieżce z dwoma katalogami kat1/kat2/ ale ta ścieżka jest odpięta pod domenę drugie.serwisxyz.com. To nie mój serwer, pracuję na zlecenie, nie ustawiałem tego łącza i do końca nie wiem jak to działa. Proszę o wskazówkę.

Dzięki.
Michał
Załączniki
obraz.png
(10.28 KiB) Pobrany 2 razy

vader
Moderator
Posty: 912
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Włączenie cachowania - nie można się zalogować

Post autor: vader » 06 września 2019, 06:59

W pierwszym przypadku cookie domain powinno być ustawione na .serwisxyz.com
A w drugim: drugie.serwisxyz.com

W obu przypadkach cookie path jako /
Nazwa ciasteczka dowolna, możesz je zmienić aby "załapały" zmienione ustawienia. Ale warto je rozróżnić czyli np., phpbb_serwiszyx oraz php_drugiserwisxyz

mpaw
Posty: 6
Rejestracja: 05 września 2019, 15:40

Re: Włączenie cachowania - nie można się zalogować

Post autor: mpaw » 07 września 2019, 12:13

Bardzo dziękuję. Już działa.

ODPOWIEDZ