Pomoc z forum.

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.2.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i rozszerzeniami.
MarcineKKKK
Posty: 10
Rejestracja: 28 września 2017, 08:51

Pomoc z forum.

Post autor: MarcineKKKK » 03 października 2017, 20:39

Witam,

Dzisiaj instalowałem moda automod, wszystkie pliki itd skopiowałem tam gdzie trzeba, zrobiłem wszystko tak jak trzeba. Po wpisaniu w przeglądarkę /install itd /index.php pojawiło się to: (załącznik) gdy wchodzę w forum.
Załączniki
Bez tytułu.png
(8.31 KiB) Pobrany 774 razy

vader
Moderator
Posty: 382
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Pomoc z forum.

Post autor: vader » 03 października 2017, 22:07

Do phpBB 3.1.x oraz 3.2.x nie potrzeba AutoModa!

Rozszerzenia wrzucamy do folderu /ext na serwerze i włączamy z poziomu panelu administratora.

MarcineKKKK
Posty: 10
Rejestracja: 28 września 2017, 08:51

Re: Pomoc z forum.

Post autor: MarcineKKKK » 04 października 2017, 14:40

Posiadam wersję phpBB 3.1.6, gdy wrzucam do /ext to mody nie działają.

vader
Moderator
Posty: 382
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Pomoc z forum.

Post autor: vader » 04 października 2017, 19:44

Wrzucasz odpowiednie wersje rozszerzeń? Oraz w odpowiednie katalogi? Ścieżka powinna wyglądać /ext/phpbb/jakieś-rozszerzenie czy /ext/autor/jakieś-rozszerzenie

wicy
Posty: 158
Rejestracja: 22 października 2010, 10:28

Re: Pomoc z forum.

Post autor: wicy » 04 października 2017, 20:12

No i rozszerzenia to nie mody z 3.0.x. Mod przerzucony w jakiejkolwiek formie nawet do niby prawidłowego katalogu nie zostanie wykryty i ujawniony do zainstalowania w PA.
Zawsze sprawdź czy to mod (3.0.x), czy rozszerzenie (3.1.x, 3.2.x)
_________
forgen.pl

ODPOWIEDZ