Wstawiwnie banera HTML5

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.1.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
rudesmen
Posty: 6
Rejestracja: 06 maja 2011, 15:05

Wstawiwnie banera HTML5

Post autor: rudesmen » 04 grudnia 2017, 07:13

Witam
Na forum mam modyfikację: Advertisement Management wersja: 1.0.10

Próbuje za jej pomocą wstawić baner HTML5. W okienku wklejam taki oto kod:

<iframe style="border:none;" src="ban/simmet/index.html" width="728" height="90"></iframe>

Niestety to nie działa. Razem z kodem od grafika dostałem taką informację:

"Jeśli posiada Pan stronę na CMSie to niestety nie pomogę ponieważ tam może być różnie a Ja się tym nie zajmuję,"

Czy to właśnie o to chodzi że jest to na CMS?

Aviator
Administrator
Posty: 2086
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Wstawiwnie banera HTML5

Post autor: Aviator » 04 grudnia 2017, 07:27

Zobacz sobie w necie jak wygląda kod banera w HTML .
Ten kod jest nieprawidłowy
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

biznes-broker.com
Posty: 10
Rejestracja: 21 listopada 2017, 20:24

Re: Wstawiwnie banera HTML5

Post autor: biznes-broker.com » 09 grudnia 2017, 20:15

Mam Advertisement Management wersja: 1.0.3
Jeśli to jeszcze aktualne to proponuje spróbować w ten sposób;
PA->Rozszerzenia->Zarządzanie ogłoszeniami->dodaj nową reklamę->w miejscu gdzie jest "baner reklamowy/prześlij baner" wybierasz plik z komputera (ten który powinieneś dostać od grafika w formie jpg, png lub innej) i wciskasz "prześlij plik".
Automatycznie powinien stworzyć się kod mniej więcej wyglądający w ten sposób;
<img src="https://fachowe-forum.pl/images/phpbb_a ... 8f4856.png" />
Zaznaczenie wskazuje na miejsce gdzie mój obrazek się znajduję po wgraniu go na serwer w sposób opisany wyżej.

I teraz jeśli chcesz żeby po naciśnięciu na ten baner przekierowywało na daną stronę musisz umieścić coś takiego;
<a href="https://fachowe-forum.pl/viewtopic.php?f=5&t=70">
Zaznaczenie opisuje gdzie ma przenieść użytkownika po kliknięciu w baner, u mnie to regulamin..

pisz jak rozwiążesz problem aby inni się nie wysilali jak nie trzeba ;)

rudesmen
Posty: 6
Rejestracja: 06 maja 2011, 15:05

Re: Wstawiwnie banera HTML5

Post autor: rudesmen » 10 grudnia 2017, 12:21

Baner jednak jak najbardziej wyświetla się i działa link. Okazuje się że jest blokowany przez Adblock Plus. Pytanie dlaczego ten blokuje a pozostałe nie?

vader
Moderator
Posty: 385
Rejestracja: 19 kwietnia 2015, 14:44
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Wstawiwnie banera HTML5

Post autor: vader » 10 grudnia 2017, 17:44

Bo ma pewnie taki ustawiony filtr :)

ODPOWIEDZ