Odnośnik do tematu/postu

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.1.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Mlody2900
Posty: 8
Rejestracja: 06 stycznia 2015, 00:07

Odnośnik do tematu/postu

Post autor: Mlody2900 » 05 października 2015, 21:05

Witam
Mam problem z linkami do jakiegoś posta lub tematu. Dodałem sobie banner na górze forum i zrobiłem do niego odnośnik <a href='viewtopic.php?f=9&p=300&sid=a2494858f1e7d5333f804740500bbb38#p300'></a> ---------przykład----------

Odnośnik działa pięknie tak jak powinien aczkolwiek po kliknięciu na baner muszę się jeszcze raz zalogować aby przejrzeć post.
Co trzeba zrobić aby nie trzeba było się logować ponownie ?

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator
Posty: 196
Rejestracja: 03 marca 2014, 15:39

Re: Odnośnik do tematu/postu

Post autor: Zyleta » 05 października 2015, 22:14

ja bym wywalił sid (całość, tzn. od "& do końca, ew. zostawił to #p300, więc u Ciebie byłoby do wywalenia to: &sid=a2494858f1e7d5333f804740500bbb38#p300 lub to: &sid=a2494858f1e7d5333f804740500bbb38), bo mogę się mylić, ale mnie to wygląda na id sesji (czyli coś jakby unikalny numer logowania, czy jak to tam nazwać. W każdym razie, ten numer jest unikalny dla danego użytkownika/na dane logowanie danego użytkownika i wpisując to, przeglądarka "chce się zalogować" tym numerem, czyli automatycznie wylogowuje użytkowników i.. nie może logować na tę sesję, bo została wykorzystana/ich nie dotyczy/cokolwiek innego).

Mogę się mylić, ale na coś w ten deseń mi to wygląda ;)

/E.
Inna możliwość jest taka (choć tu akurat coś odwrotnego, tj. bez sid'u ludzi wylogowuje), że masz coś źle w ustawieniach ciasteczek, idąc za tym tematem
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... 4&t=685385

Aviator
Administrator
Posty: 2089
Rejestracja: 07 czerwca 2011, 22:14
Lokalizacja: ZS

Re: Odnośnik do tematu/postu

Post autor: Aviator » 06 października 2015, 00:57

Zyleta pisze:Mogę się mylić, ale na coś w ten deseń mi to wygląda ;)
Nie mylisz się ;)
Jest to ciasteczko i dla każdej sesji logowania jest inne, wylogowuje bo jest to sesja już wygasła, a aktualnie użytkownik jest już na innej sesji/ciasteczku.
-=Jeżeli w moim poście brakuje znaków diakrytycznych, oznacza to, że posta wyklepałem przez telefon=-

Mlody2900
Posty: 8
Rejestracja: 06 stycznia 2015, 00:07

Re: Odnośnik do tematu/postu

Post autor: Mlody2900 » 06 października 2015, 13:08

Robiłem tak jak mówiłeś "Zyleta" i nic z tego link wygląda następująco:

Kod: Zaznacz cały

viewtopic.php?f=9&p=300
a dalej prosi mnie o ponowne zalogowanie. Czy moze chodzić o ciasteczka lub złe ustawienie witryny ?

Awatar użytkownika
Bielu
Zasłużony
Posty: 512
Rejestracja: 17 marca 2011, 07:49
Kontakt:

Re: Odnośnik do tematu/postu

Post autor: Bielu » 06 października 2015, 13:29

złe ustawienie witryny
to może być powód pokaż konfiguracje cookies na forum :)
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

ODPOWIEDZ