Witam,
Mam następujący problem. Zainstalowałem phpbb w wersji 3.1.7-PL1 z polskiem pakietem + style Art. Wszystko posadzone jest na centosie 6.6 + nginx +hhvm. Wszystko działa tylko nie wiedzieć czemu w cytowanej odpowiedzi zamiast "administrator pisze: pojawia się "administrator WroteColon. Znalazłem w pliku styles/prosilver/template/bbcode.html fragment, który jest wstawiany gdy cytujemy odpowiedź. Problem jest chyba taki, że zamiast wstawić to co jest w zmiennych L_WROTE i L_COLON w stawiana jest po prostu nazwa zmiennej bez tego L_ z przodu. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem i wie jak go rozwiązać. Jedne to co mogę teraz zrobić to zamiast tych zmienny wpisać po prostu słowo "pisze:".
<!-- BEGIN quote_username_open --><blockquote><div><cite>{USERNAME} {L_WROTE}{L_COLON}</cite><!-- END quote_username_open -->
<!-- BEGIN quote_open --><blockquote class="uncited"><div><!-- END quote_open -->
<!-- BEGIN quote_close --></div></blockquote><!-- END quote_close -->
Dlaczego w odpowiedzi w cytacie jest słowo WroteColon?
Re: Dlaczego w odpowiedzi w cytacie jest słowo WroteColon?
Znajdź w swoim stylu posting_topic_review.html i zobacz jak w nim jest wywołana funkcja addquote(). Funkcja ma 3 parametry i jeśli brakuje ostatniego, zwraca łańcuch właśnie 'wrote'.
Zobacz, czy Twój posting_topic_review.html ma takie wywołanie funkcji jak w stylu standardowym.
Zobacz, czy Twój posting_topic_review.html ma takie wywołanie funkcji jak w stylu standardowym.
Kod: Zaznacz cały
<a href="#postingbox" onclick="addquote({topic_review_row.POST_ID}, '{topic_review_row.POSTER_QUOTE}', '{LA_WROTE}');" title="{L_QUOTE} {topic_review_row.POST_AUTHOR}" class="button icon-button quote-icon">
_________
forgen.pl
forgen.pl
W tym stylu, którego używam w ogóle nie ma pliku posting_topic_review.html ani też nigdzie nie jest wywoływana funkcja addquote(). Przełączyłem phpbb na styl prosilvera ale nadal mi wyświetla WroteColon. W stylu prosilver jest funkcja addquote(). Spróbuje zdebugować ten błąd tylko nie rozumiem jednego. Przeszukałem wszystkie pliki phpbb i nigdzie nie znalazłem aby gdziekolwiek zmienne L_WROTE, LA_WROTE i L_COLON miały przypisywaną jakąś wartość. Zmienne WROTE i COLON są ale z tym przedrostkiem L_ i LA_nie ma. Wiesz może co ten przedrostek oznacza? Czy to jest jakieś wyrażenie php określające typ zmienne?
Właśnie dlatego, że nie ma zdefiniowanego nigdzie LA_WROTE funkcja ta wypluwa tekst 'wrote'. I nie jest to WROTE jako wycięta część L_WROTEmiras72 pisze:W tym stylu, którego używam w ogóle nie ma pliku posting_topic_review.html ani też nigdzie nie jest wywoływana funkcja addquote(). Przełączyłem phpbb na styl prosilvera ale nadal mi wyświetla WroteColon. W stylu prosilver jest funkcja addquote(). Spróbuje zdebugować ten błąd tylko nie rozumiem jednego. Przeszukałem wszystkie pliki phpbb i nigdzie nie znalazłem aby gdziekolwiek zmienne L_WROTE, LA_WROTE i L_COLON miały przypisywaną jakąś wartość. Zmienne WROTE i COLON są ale z tym przedrostkiem L_ i LA_nie ma. Wiesz może co ten przedrostek oznacza? Czy to jest jakieś wyrażenie php określające typ zmienne?
Znajdź samo 'wrote' w editor.js. Możesz zamienić je na cokolwiek i zobaczyć jak to wpłynie na wyświetlany tekst
_________
forgen.pl
forgen.pl
Chyba znalazłem gdzie jest problem. Do przetwarzania plików php używam w serwerze nginx HHVM (HipHop Virtual Machine) . Jak przełączyłem na PHP-FPM (FastCGI Process Manager) wszystko wyświetla się prawidłowo. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem i wie jak go rozwiązać?
Nie spotkałem się z takim problemem i nie wiem nawet co to oznacza, o co pytasz, ale mogę powiedzieć tyle ile wiem. Przedrostek L_ oznacza tyle, że jest to zmienna językowa, czyli wartość tej zmiennej jest brana z plików językowych.
Z tego co piszesz, wynika mniej więcej tyle, że ten HHVM ma jakieś problemy z braniem zmiennych językowych, skoro przełączenie na PHP-FPM załatwiło problem - czyli błędów w plikach językowych nie ma, jest problem tylko z tym, że HHVM ma problem z odczytaniem tego.
Niestety, nie pomogę przy tym problemie, bo jak wspomniałem, nie znam się na takich aspektach i nawet nie mam pojęcia co to te HHVM czy PHP-FPM
Z tego co piszesz, wynika mniej więcej tyle, że ten HHVM ma jakieś problemy z braniem zmiennych językowych, skoro przełączenie na PHP-FPM załatwiło problem - czyli błędów w plikach językowych nie ma, jest problem tylko z tym, że HHVM ma problem z odczytaniem tego.
Niestety, nie pomogę przy tym problemie, bo jak wspomniałem, nie znam się na takich aspektach i nawet nie mam pojęcia co to te HHVM czy PHP-FPM