Znaleziono 22 wyniki

autor: Wazdar
11 marca 2020, 10:11
Forum: Opinie
Temat: phpBB 3.3.0
Odpowiedzi: 17
Odsłony: 2211

Re: phpBB 3.3.0

vader pisze:
10 marca 2020, 19:54
Styl zaktualizowany? Ciasteczka dobrze ustawione?
Problem był w ciasteczkach. Wszystko ustawione, ciasteczka wyczyszczone i działa. Dziękuje za podpowiedź.
autor: Wazdar
10 marca 2020, 15:28
Forum: Opinie
Temat: phpBB 3.3.0
Odpowiedzi: 17
Odsłony: 2211

Re: phpBB 3.3.0

Witam
A ja mam inny problem. Zainstalowałem świeże forum i wszystko gra do momentu jak się wyloguje. Potem chcę się zalogować na forum (jedno konto admina). Mam komunikat: "Wysyłany formularz był nieprawidłowy. Proszę spróbować ponownie." Hasło na bank jest dobre. Ktoś wie o co chodzi?
autor: Wazdar
08 stycznia 2020, 13:29
Forum: Użytkowanie
Temat: HTTP ERROR 500
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 706

Re: HTTP ERROR 500

vader pisze:
20 listopada 2019, 08:26
Fajnie że się udało rozwiązać problemy. Ale skoro się udało, to warto napisać, gdzie leżała przyczyna. Być może komu się to przyda :)
Napisałem w moim poście wyżej co zrobiłem :)
autor: Wazdar
08 stycznia 2020, 13:26
Forum: Użytkowanie
Temat: Jak zamienic forum w bloga lub serwis internetowy?
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 597

Re: Jak zamienic forum w bloga lub serwis internetowy?

Jeśli nie ma gotowego rozwiązania to możesz założyć bloga w taki sposób: Na serwerze dodajesz katalog o nazwie blog i instalujesz tam np. Wordpressa. www.twojadres/blog - pod takim linkiem powinieneś go mieć. Wtedy w dowolnym miejscu dajesz albo baner albo sam napis Blog i po kliknięciu ustawić prze...
autor: Wazdar
20 listopada 2019, 07:29
Forum: Użytkowanie
Temat: HTTP ERROR 500
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 706

Re: HTTP ERROR 500

Dobra poradziłem sobie :) temat do zamknięcia.

Forum generowało dużo błędów w PHP więc wyrzuciłem wszystko oprócz plików jak przy aktualizacji. Zainstalowałem najnowszą wersje i świeży phpBB działa jak dawniej :D
autor: Wazdar
19 listopada 2019, 12:33
Forum: Użytkowanie
Temat: HTTP ERROR 500
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 706

Re: HTTP ERROR 500

Wiem, że nie powinno się dawać post pod postem ale wrzuciłem brakujące pliki. Forum wróciło. Trochę się posypało ale reaktywuje. Usunąłem style i dodatki. Instaluje jeszcze raz. Pytanie brzmi bo co jakiś czas w PA u góry mam takie błędy: [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/zendframework...
autor: Wazdar
19 listopada 2019, 10:01
Forum: Użytkowanie
Temat: HTTP ERROR 500
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 706

Re: HTTP ERROR 500

Dobra znalazłem błąd chodzi o nowy styl. Jest błąd, że nie może go znaleźć. Jak mogę zmienić styl na inny w kodzie? bo do panelu też nie mogę wejść. Usuwanie szablonu z błędem nic nie daje bo jest ustawiony jako domyślny. Czy jak zmienię w kodzie domyślny szablon na podstawowy to forum wróci? Taki t...
autor: Wazdar
19 listopada 2019, 07:21
Forum: Użytkowanie
Temat: HTTP ERROR 500
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 706

Re: HTTP ERROR 500

Miałem zainstalowaną wersje 7.0 na serwerze i wszystko pięknie działało. Też myślałem, że to to i podniosłem do 7.3 i też nic.
Support z OVH od soboty nie odpowiedział na zgłoszenie :(
autor: Wazdar
18 listopada 2019, 14:08
Forum: Użytkowanie
Temat: HTTP ERROR 500
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 706

HTTP ERROR 500

Przekopałem forum ale takiej sytuacji nie było. Pewnego dnia forum się wywaliło i pokazuje takie błąd - nic nie było robione (chyba, że ktoś z adminów forum coś zrobił). Sprawdziłem wszystko co w takich sytuacjach sprawdzam: - plik .htcess po zmianie nazwy - nadal błąd - uprawnienia folderów, plików...
autor: Wazdar
30 lipca 2019, 09:50
Forum: Użytkowanie
Temat: Wdrożenie SSL/https na forum
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 3704

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

OVH odpisał wiadomość podając link jak zainstalować certyfikat: https://docs.ovh.com/pl/hosting/aktywacja-https-ssl-na-stronie-WWW/#21-unikanie-mieszania-tresci-http-i-https Wpisałem kod do pliku .htcaccess i wszystko działa. RewriteEngine On RewriteCond %{SERVER_PORT} 80 RewriteRule ^(.*)$ https://...
autor: Wazdar
26 lipca 2019, 07:59
Forum: Użytkowanie
Temat: Wdrożenie SSL/https na forum
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 3704

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Ok już wysyłam zapytanie.
autor: Wazdar
26 lipca 2019, 06:53
Forum: Użytkowanie
Temat: Wdrożenie SSL/https na forum
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 3704

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Tak korzystam z darmowego certyfikatu SSL Let's Encrypt. Serwer OVH w panelu administracyjnym serwera jest informacja, że certyfikat jest przypisany do sybdomeny. Na domenie działa bez zarzutu. Certyfikat działa tylko wtedy jeśli włączę: Narzucaj protokół serwera. Certyfikat wtedy wyświetla się praw...
autor: Wazdar
25 lipca 2019, 14:16
Forum: Użytkowanie
Temat: Wdrożenie SSL/https na forum
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 3704

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Przepraszam, że post pod postem ale nie mogę edytować poprzedniego posta a ważna informacja:

Okienko z komunikatem jest chyba od mchata ponieważ nie można na nim pisać z certyfikatem ssl. Reinstalacja mchata by pomogła ?
autor: Wazdar
25 lipca 2019, 12:55
Forum: Użytkowanie
Temat: Wdrożenie SSL/https na forum
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 3704

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Zmienione i niby działa. Lecz będąc na forum co jakis czas wyskakuje okienko z komunikatem:
"Błąd
Nie znaleziono żądanej strony."
autor: Wazdar
25 lipca 2019, 12:42
Forum: Użytkowanie
Temat: Wdrożenie SSL/https na forum
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 3704

Re: Wdrożenie SSL/https na forum

Sprawdzałem i nie działa. Działa tylko jak włącze wymuszanie protokołu z serwera. Ale jak będe chciał się zalogować na forum to jest błąd kodu ssl.
ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR

Jak z linku wymażę wszystko do linku głównego i dam enter to jestem zalogowany i jest zielona kłódka.