Edycja forum (php)
-
czasami1
Edycja forum (php)
Witam,
zainstalowałem nowe forum, i nie kumam jednego , jak klikam na stronie prawym myszy i wybieram pokarz źródło strony - tu wszystko gra, chciałbym to edytować , tylko który to plik , przeszukałem wszystkie php z głównego katalogu, proszę o pomoc , muszę dorzucić lnki i inne takie.
zainstalowałem nowe forum, i nie kumam jednego , jak klikam na stronie prawym myszy i wybieram pokarz źródło strony - tu wszystko gra, chciałbym to edytować , tylko który to plik , przeszukałem wszystkie php z głównego katalogu, proszę o pomoc , muszę dorzucić lnki i inne takie.
Re: Edycja forum (php)
Kod znajduje się w plikach szablonu, czyli
styles/nazwa_stylu/template.Re: Edycja forum (php)
no ok , ale w którym pliku , tam wszystko w html-u i jawie , nie php.
To zależy od tego gdzie chcesz umieścić te odnośniki. Nazwy plików odpowiadają poszczególnym miejscom i stronom. Poza tym jest tam tylko HTML i JavaScript.
na przykład chciałby wrzucić tam , plik ico, żeby siuę pokazywał w pasku adresu, a na samym dole linki , żeby się pokazywał na każdej podstronie ( loga- czyli grafika)
a chodzi o styl prosilver
a chodzi o styl prosilver
Za nagłówek odpowiada plik
styles/prosilver/template/overall_header.html, a za stopkę styles/prosilver/template/overall_footer.html.Re: Edycja forum (php)
dzięki web3, dałem rade, ale jescze jedno pytanko ,
w którym pliku znajduje się ścieżka do site_logo.gif , głównego logo w lewym górnym rogu (prosilver).
I gdzie
znajduje się tytuł forum ( dwie linijki), ten co wpisuje w PA .
w którym pliku znajduje się ścieżka do site_logo.gif , głównego logo w lewym górnym rogu (prosilver).
I gdzie
czasami pisze:w którym pliku znajduje się ścieżka do site_logo.gif , głównego logo w lewym górnym rogu (prosilver).
styles/prosilver/imageset/imageset.cfg, linia:Kod: Zaznacz cały
img_site_logo = site_logo.gif*52*139Również wczasami pisze:I gdzie znajduje się tytuł forum ( dwie linijki), ten co wpisuje w PA .
overall_header.html. Odpowiadają za to stałe {SITENAME} oraz {SITE_DESCRIPTION}.Re: Edycja forum (php)
dzięki 3web , wszystko poszło po mojemu
Pozdrawiam
Pozdrawiam