Witam,
Mam taki problem. Na stronie głównej mojego forum nie pokazuje mi (czyli adminowi), który użytkownik jest ukryty. Użytkownicy nie są oznaczeni kursywą, jeśli należą do jakiejś grupy. Zwyczajny user jest oznaczony kursywą.
Grupy są u mnie oznaczone kolorkiem i nick jest pogrubiony.
Dziwne jest natomiast to, że na podstronie "viewonline.php" pokazuje prawidłowo. Czyli użytkownicy ukryci są oznaczeni kursywą obojętnie, czy należą do grupy, czy są 'zwykłymi' użytkownikami.
Brak kursywy na indexie
Brak kursywy na indexie
Najlepsze forum filmowe.
Re: Brak kursywy na indexie
Wnioskuje, że coś nie tak z szablonem stylu. Zobacz czy tak samo jest na innym stylu. Jeżeli nie to przyjrzyj się plikowi
Przenoszę do Forum stylów.
/styles/<nazwa_stylu>/template/forumlist_body.html.Przenoszę do Forum stylów.
Jakby to było takie proste.... 
Niestety nie jest to błąd stylu, bo sprawdziłem zgodnie z Twoimi zaleceniami i dokładnie to samo dzieje się na podglądzie stylu domyślnego, który nie był ruszany.
Powinno być tak, że użytkownicy wszyscy są bez kursywy, natomiast administrator widzi ukrytych użytkowników i tylko oni powinni być oznaczeni kursywą.
Jedyna podstrona, na której wyświetla mi wszystko dobrze, czyli tak jak z powyższym założeniem, jest viewonline.php - natomiast na indexie, i dodatkowo na viewforum (w rubryce "kto przegląda to forum) wyświetla źle. Kursywy pojawiają się u użytkowników, którzy nie są ukryci, a co ciekawe, widzą to też zwykli użytkownicy (czyli nie tylko admin). Natomiast użytkownicy ukryci nie są u mnie (czyli admina) oznaczeni kursywą.
Nie wiem co to spowodowało i nawet nie wiem od czego ta kursywa jest zależna.
Wie ktoś, w którym pliku mógłby tkwić błąd? I dla czego na viewonline.php jest wszystko dobrze?
Pozdrawiam
Niestety nie jest to błąd stylu, bo sprawdziłem zgodnie z Twoimi zaleceniami i dokładnie to samo dzieje się na podglądzie stylu domyślnego, który nie był ruszany.
Powinno być tak, że użytkownicy wszyscy są bez kursywy, natomiast administrator widzi ukrytych użytkowników i tylko oni powinni być oznaczeni kursywą.
Jedyna podstrona, na której wyświetla mi wszystko dobrze, czyli tak jak z powyższym założeniem, jest viewonline.php - natomiast na indexie, i dodatkowo na viewforum (w rubryce "kto przegląda to forum) wyświetla źle. Kursywy pojawiają się u użytkowników, którzy nie są ukryci, a co ciekawe, widzą to też zwykli użytkownicy (czyli nie tylko admin). Natomiast użytkownicy ukryci nie są u mnie (czyli admina) oznaczeni kursywą.
Nie wiem co to spowodowało i nawet nie wiem od czego ta kursywa jest zależna.
Wie ktoś, w którym pliku mógłby tkwić błąd? I dla czego na viewonline.php jest wszystko dobrze?
Pozdrawiam
Najlepsze forum filmowe.
OK, więc tak, największy błąd udało mi się zlokalizować i usunąć. Porównałem sobie bezpośrednio dwa pliki function.php - mój oraz nienaruszony ze świeżego pakietu instalacyjnego phpbb.
Linijka, która była w oryginalnym pliku wyglądała tak:
u mnie wyglądała tak:
Pewnie pomyliliśmy pliki i wgraliśmy ten z błędem.
Z wstępnych obserwacji wnioskuję, że już poprawnie pokazuje osoby ukryte oznaczając je kursywą, a te nieukryte nie. Pozostaje tylko jeden mały problem. Jeśli bowiem ja ukryję swoją obecność na forum, to mój nick w tabelce "Kto przegląda forum" na indexie nie zostaje oznaczony kursywą.
Za to na viewforum.php w kolumnach "Autor" i "Ostatni post" - wszędzie gdzie występuje mój nick, jest on oznaczony kursywą. Czyli powinno być dokładnie odwrotnie.
Gdzieś jest jeszcze jakiś drobny błąd, ale już nie dostrzegam różnic pomiędzy moim plikiem functions.php, a tym oryginalnym.
Linijka, która była w oryginalnym pliku wyglądała tak:
Kod: Zaznacz cały
if (isset($online_users['hidden_users'][$row['user_id']]))Kod: Zaznacz cały
if ($online_users['hidden_users'][$row['user_id']] == 0)Z wstępnych obserwacji wnioskuję, że już poprawnie pokazuje osoby ukryte oznaczając je kursywą, a te nieukryte nie. Pozostaje tylko jeden mały problem. Jeśli bowiem ja ukryję swoją obecność na forum, to mój nick w tabelce "Kto przegląda forum" na indexie nie zostaje oznaczony kursywą.
Za to na viewforum.php w kolumnach "Autor" i "Ostatni post" - wszędzie gdzie występuje mój nick, jest on oznaczony kursywą. Czyli powinno być dokładnie odwrotnie.
Gdzieś jest jeszcze jakiś drobny błąd, ale już nie dostrzegam różnic pomiędzy moim plikiem functions.php, a tym oryginalnym.
Najlepsze forum filmowe.