indeksowanie forum, indeksowanie na innej domenie

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
bergo
Kontakt:

indeksowanie forum, indeksowanie na innej domenie

Post autor: bergo » 20 stycznia 2009, 14:24

Witam,
Mam wielką prośbę aby ktoś zerkną fachowym okiem na moje forum www.forum-rumaki.eu
Forum było w wynikach google pod frazę forum jeździeckie i wiele innych fraz z forum.
Po jakimś czasie pojawił się problem i goole wywaliło mnie na 3 stronę czy nawet dalej (mimo iż fraza forum jeździeckie nie jest zbytnio oblegana).
Teraz PR jest albo O albo w ogóle nie ma PR.
Dodatkowo na tym samym serwerze trzymam inna domenę www.jezdziecki.eu.
I tu się pojawił smieszny problem bo nagle goole zaczęło mi indeksować część forum jako część domeny jeździecki.eu a to wskazuje jakby tak było http://jezdziecki.eu/viewtopic.php?f=5&t=12.

Czy to normalne objawy czy da się coś z tym zrobić?
Najmłodsze forum jeździeckie

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: indeksowanie forum, indeksowanie na innej domenie

Post autor: jaroslw » 20 stycznia 2009, 14:48

Skoro masz podpięte dwie domeny pod jedną witrynę to normalne. Wystarczy, że ktoś zalinkował drugim adresem i Google to zaindeksowało.
bergo pisze:Forum było w wynikach google pod frazę forum jeździeckie i wiele innych fraz z forum.Po jakimś czasie pojawił się problem i goole wywaliło mnie na 3 stronę czy nawet dalej (mimo iż fraza forum jeździeckie nie jest zbytnio oblegana).
Najprawdopodobniej dostałeś filtr od Google.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”