Problem przy konwersji

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
rybaspace

Problem przy konwersji

Post autor: rybaspace » 26 grudnia 2008, 11:20

Konwertowałem sobie forum zgodnie z zaleceniami opisanymi w artykule... niestety pojawia się podczas konwersji błąd...

Kod: Zaznacz cały

SQL ERROR [ mysqli ]

UPDATE command denied to user 'erawahost_18'@'85.128.200.71' for table 'phpbb_sessions' - check your database quota [1142]

SQL

UPDATE phpbb_sessions SET session_time = 1230286702, session_page = 'install/index.php?mode=convert&sub=in_progress&tag=phpbb20&current_table=16&skip_rows=17986&language=pl' WHERE session_id = '06ddf99e7a0ab839b370ddf9945250b5'

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 163
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/session.php
LINE: 397
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: install/install_convert.php
LINE: 618
CALL: session->session_begin()

FILE: install/install_convert.php
LINE: 203
CALL: install_convert->convert_data()

FILE: install/index.php
LINE: 405
CALL: install_convert->main()

FILE: install/index.php
LINE: 282
CALL: module->load()

Nie bardzo wiem co to oznacza na tyle nie kminie tych kwestii teraz gdy wejde na główną stronę nowego forum widnieje mi takowy napis

Kod: Zaznacz cały

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

UPDATE command denied to user 'erawahost_18'@'85.128.200.71' for table 'phpbb_sessions' - check your database quota [1142]

An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.

W artykule pisało co by z problemami uderzać na forum więc uderzam i czekam na pomoc... co tu zrobić co by przegrać forum. To nie jest wersja czysta jest wgrane kilka dodatków ale próbowałem postawić czystą podpiąć starą bazę i to samo się działo...

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem przy konwersji

Post autor: daroPL » 26 grudnia 2008, 11:41

check your database quota
To mówi, że masz sprawdzić limit dyskowy dla bazy danych. Prawdopodobnie nie masz już miejsca w bazie danych.

rybaspace

Re: Problem przy konwersji

Post autor: rybaspace » 26 grudnia 2008, 17:59

No tak sprawa faktycznie okazała się prosta.... myślałem o tym, że brakuje miejsca ale ogólnie zasób dla baz danych był większy tyle tylko, że za mały dla tej konkretnej bazy.

Mam teraz drugie pytanie zkonwertowałem forum jak zrobić by awatary ze starego śmigały w nowym? Oczywiście przegrałem je ze starego forum do nowego w miejsce images/awatar/upload

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”