Data urodzin przy poście

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
radziu

Data urodzin przy poście

Post autor: radziu » 13 lipca 2008, 12:47

Witam,
w phpBB jestem nowicjuszem także proszę być wyrozumiałym...
od paru już godzin siedzę i nie mogę poradzić sobie z wstawieniem daty urodzin pod avaterem przy poście. Jak można to wstawić, gdzie szukać tych funkcji co wstawia się do templejta?

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Data urodzin przy poście

Post autor: daroPL » 14 lipca 2008, 09:41

Szczerze mówiąc to myślałem, że jest gdzieś w PA opcja włączenia tej właściwości, jednak nigdzie w PA tego nie widzę.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 14 lipca 2008, 10:01

Czyżby kolejna funkcja, o której zapomniał zespół phpBB? W pliku viewtopic.php jest już gotowa zmienna, a więc wystarczy w pliku viewtopic_body.html wstawić odpowiedni kod.

Otwórz plik styles/nazwa_stylu/template/viewtopic_body.html. Znajdź linię:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF postrow.POSTER_FROM --><dd><strong>{L_LOCATION}:</strong> {postrow.POSTER_FROM}</dd><!-- ENDIF -->
i dodaj po:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF postrow.POSTER_AGE --><dd><strong>{L_AGE}:</strong> {postrow.POSTER_AGE}</dd><!-- ENDIF -->
Nie zapomnij potem odświeżyć szablonów Twojego stylu w PA.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

radziu

Post autor: radziu » 14 lipca 2008, 10:08

to też znalazłem :) ale to jest wiek pogrzebałem trochę i znalazłem funkcję która jest odpowiedzialna za to i tam podmieniłem kod PHP żeby wyświetlała się data a nie ilość lat później wrzucę gdzie to było

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”