Anulowanie ostrzeżenia
Anulowanie ostrzeżenia
Mam taki problem, dałem ostrzeżenie użytkownikow, ale przez pomyłkę a w panelu moderatora nie widzę, żadnej opcji dzięki której mogę anulować ostrzeżenie :/
Da się jakoś anulować przyznane ostrzeżenie?
Da się jakoś anulować przyznane ostrzeżenie?
Re: Anulowanie ostrzeżenia
snakedoo, czytasz ty czasami forum?
Pod twoim nowym, niepotrzebnym tematem, jest inny o identycznej treści.
[ Klik! ]
[ Klik! ]
Sorki, roztargniony dziś jestem, bo mnie zdenerwowali na moim forumShark pisze:snakedoo, czytasz ty czasami forum?Pod twoim nowym, niepotrzebnym tematem, jest inny o identycznej treści.
Nio ale nie chodzi mi o ustawianie mniejszego czasu wygaśniecia ostrzeżenia tylko o usunięcie jednego.
Dobra już wiem, że trzeba ręcznie usunąć z bazy danych, ale która to jest tabela?
Jeżeli się nie mylę, to phpbb_users, a dokładniej kolumna user_warnings 
Zapytanie:
Nie jestem pewien co do tego zapytania w 100%, poczekaj na odpowiedź administratora lub moderatora, bo moje zapytanie może przynieść niechciane, a przede wszystkim nieodwracalne, skutki na forum.
Zapytanie:
Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb_users WHERE user_id="id usera" SET user_warnings="0(lub do jakiej wartości ostrzeżeń chcesz obniżyć";Re: Anulowanie ostrzeżenia
Niom wiem, że takie modyfikacje mogą mieć nieodwracalne zmiany na forum, dlatego zanim zrobię coś na moim forum na którym mi zależy, wszystkie mody itp sprawdzam na drugim forum testowym 
Sprawdziłem twoje zapytanie SQL ale wywala jakiś błąd i nic się nie dzieje :/
Sprawdziłem twoje zapytanie SQL ale wywala jakiś błąd i nic się nie dzieje :/
Możesz pokazać ten błąd? Wywnioskuję z tego, co w nim jest źle.
UPDATE phpbb_users WHERE user_id = '54' SET user_warnings = '0'
MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE user_id='54' SET user_warnings='0'' at line 1
Trzeba było uważać na zajęciach z Baz Danych
to teraz uniknął bym wielu kłopotów
nio ale interesuję się czymś zupełnie innym.
MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE user_id='54' SET user_warnings='0'' at line 1
Trzeba było uważać na zajęciach z Baz Danych
1. Czy dałeś na końcu zapytania średnik?
2. Jeżeli masz w bazie danych prefiks inny niż phpbb, to zamień phpbb_users na twojindex_users.
Ja SQL uczyłem się z książki, nie studiuję informatyki
2. Jeżeli masz w bazie danych prefiks inny niż phpbb, to zamień phpbb_users na twojindex_users.
Ja SQL uczyłem się z książki, nie studiuję informatyki
Ty dałeś tak:
a powinno być tak:
Dla pól typu INTEGER wartości nie podaje się w cudzysłowach.
UPDATE phpbb_users WHERE user_id = '54' SET user_warnings = '0' Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb_users WHERE user_id=54 SET user_warnings=0 `Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
Tak czy tak dalej pokazuje błąd :/
Tabele mam standardowo phpbb_, w phpbb_warnings -> user_id odczytałem id usera któremu przyznałem ostrzeżenie, a później przechodzę do tabeli phpbb_users i wykonuję UPDATE, niestety pojawia się ten sam błąd :/
Tabele mam standardowo phpbb_, w phpbb_warnings -> user_id odczytałem id usera któremu przyznałem ostrzeżenie, a później przechodzę do tabeli phpbb_users i wykonuję UPDATE, niestety pojawia się ten sam błąd :/
A czy w zapytaniu Mary$ dałeś na końcu średnik? To ważne! Bo Mary$ nie napisał go przy swoim zapytaniu 
Ludzie, ludzie, co wy tutaj wyprawiacie. Poprawne zapytanie SQL:
UPDATE phpbb_users SET user_warnings = 0 WHERE user_id = 54;Re: Anulowanie ostrzeżenia
Dzięki, że nas poprawiłeś, daroPL
Zawsze byłem jednak przekonany, że najpierw warunek potem zadanie.
Faktycznie
pod tym kątem nie sprawdziłem, bo pierwsze co zwróciło moją uwagę, to te apostrofy :]
Sry za wprowadzenie w błąd.
Sry za wprowadzenie w błąd.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
małe wtrącenie. chyba niepotrzebne ale jak by ktoś szukał.
pod natchnieniem tego tematu powstało coś takiego:
modyfikacje-f41/delete-warnings-t7544.html
pod natchnieniem tego tematu powstało coś takiego:
modyfikacje-f41/delete-warnings-t7544.html
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.