Wyczyszczenie tabeli phpbb_sessions_keys
-
anuska-magic
Wyczyszczenie tabeli phpbb_sessions_keys
Czy wyczyszczenie tabeli phpbb_sessions_keys wpłynie negatywnie na działanie forum? Na moim forum jest bardzo "ciężka", a powoli kończy mi się baza.
Re: Wyczyszczenie tabeli phpbb_sessions_keys
Ja bym jej nie czyścił
. Zapoznaj sie z tematem http://phpbb.pl/forum/viewtopic.php?f=33&t=3014, to jest poradnik do phpBB By Przemo, więc niektóre z podanych tam tabel do wyczyszczenia mogą u Ciebie nie występować.
-
anuska-magic
Czytałam ten temat
. Nie chcę usuwać tabel szukaczki, jest u nas bardzo potrzebna, a reszta tabel nie wchodzi w grę. Czy te powtarzające się dla jednego usera rekordy nie są zbędne? To znaczy, czy nie wystarczy tylko ostatnia data logowania dla każdego?
Jak wyczyścisz tą tabele, to nie będzie można odczytać informacji o poście (typu IP tego co pisał itd.). Jest taka modyfikacja Rebuild Search Index (nie wiem czy podałem dobrą nazwę), ona wyczyści Ci tabele search_ i zindeksuje posty na nowo.
-
anuska-magic
Myślałam, że te informacje są w phpbb_posts! I dziękuję za tę modyfikację, ale czy ona realnie zmieni rozmiar tych tabel?
Z tego co pamiętam, to jeżeli wyszukiwarka była u Ciebie bardzo często używana to tabela powinna skurczyć się o około 50%.
- phpBB Assistant
- Zasłużony
- Kontakt:
phpbb_sessions oraz phpbb_sessions_keys można bez problemu wyczyścić, tylko nie wiem czy jest sens ponieważ wielkość tych tabel nie jest duża 
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów
serwis laptopów naprawa tabletów
-
anuska-magic
Czyli dobrze myślałam, że to są informacje odnośnie "starych" logowań, a nie informacje z postów?