JA

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
PHP

JA

Post autor: PHP » 15 maja 2005, 15:08

Witam!
Zainstalowałem Junior Admin 2.0.5 i jak Junior Admin się zaloguje to na dole ma link do PA lecz jak na niego klika to nic się dzięje tylko wczytje się strona główna forum a nie PA. Co z tym zrobić?

Awatar użytkownika
Meaglin
Kontakt:

Post autor: Meaglin » 15 maja 2005, 15:38

A dałeś mu jakieś sekcje do administrowania?

PHP

Post autor: PHP » 15 maja 2005, 15:40

tak 19 modułów!!!

jugo

Post autor: jugo » 15 maja 2005, 15:42

admin/index.php
templates/subSilver/admin/index_body.tpl
sprobuj wyedytowac jeszcze raz te pliki
moze cos w nich pominales

djz3r0
Kontakt:

Post autor: djz3r0 » 15 maja 2005, 15:57

Jak dobrze, że ktoś założył akurat taki temat :)
Ja mam właśnie taki sam problem tylko, że moja wersja php jest za niska żeby zainstalować Junior Admina więc zainstalowałem Super moderatora.
Jak wchodze na PA to odświerza mi się forum i spowrotem jest strona główna a jak wchodze w panel Super Moderatora to bez problemu mogę się tam dostać. Proszę o radę co z tym jest nie tak. Nie przypominam sobie żebym coś pomylił chyba, że coś przeoczyłem. A jeśli tak to proszę o info i jeśli można to o przesłanie jeszcze raz moda bo jak go instalowałem to akurat nie u miałem go u siebie na kompie a z tamtego musiałem go skasować (razem ze wszystkimi danymi dotyczącymi moda i wejścia na serwer - komp szkolny)

//edit

Po wejściu w panel Supermoderatora na górze wyskakuje coś takiego
Warning: opendir(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 651 is not allowed to access /srv/www/htdocs/web5/html owned by uid 0 in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 31

Warning: opendir(./../../language): failed to open dir: No such file or directory in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 31

Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 34

Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in /srv/www/htdocs/web5/html/forum2/includes/functions_selects.php on line 45
linia 31

Kod: Zaznacz cały

$dir = opendir($phpbb_root_path . $dirname);        (<===31)

$lang = array();
	while ( $file = readdir($dir) )                           (<===34)
	{
		if (preg_match('#^lang_#i', $file) && !is_file(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . $dirname . '/' . $file)) && !is_link(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . $dirname . '/' . $file)))
		{
			$filename = trim(str_replace("lang_", "", $file));
			$displayname = preg_replace("/^(.*?)_(.*)$/", "\\1 [ \\2 ]", $filename);
			$displayname = preg_replace("/\[(.*?)_(.*)\]/", "[ \\1 - \\2 ]", $displayname);
			$lang[$displayname] = $filename;
		}
	}

closedir($dir);

jugo

Post autor: jugo » 15 maja 2005, 16:26

ta linie 31 zamien na:

$dir = opendir($phpbb_root_path. '/'.$dirname);
powinno pomoc

PHP

Post autor: PHP » 15 maja 2005, 17:10

wszystkie pliki dobrze wyedytowałem, sprawdzałem już kilka razy!!!

djz3r0
Kontakt:

Post autor: djz3r0 » 15 maja 2005, 18:41

jugo pisze:ta linie 31 zamien na:

$dir = opendir($phpbb_root_path. '/'.$dirname);
powinno pomoc
Zmieniło się tylko tyle ze w panelu SM nie wyskakuje ten błąd na wstępie tylko dopiero jak chce wyedytować usera. Do PA moge się dostać tylko raz od razu jak wejdę na forum a później to tylko odświerza index tak jak wcześniej :( :(
Rzuciłem flaszką Eukaliptusówki i wraca w dupę pijany Miś Koala z ogórkiem w zębach

jugo

Post autor: jugo » 15 maja 2005, 18:47

$lang = array();
   while ( $file = readdir($dir) )                        
   {
      if (preg_match('#^lang_#i', $file) && !is_file(@phpbb_realpath($phpbb_root_path . '/'.$dirname) . '/' . $file)) && !is_link(@phpbb_realpath($phpbb_root_path .'/'.$dirname) . '/' . $file)))
      {
         $filename = trim(str_replace("lang_", "", $file));
         $displayname = preg_replace("/^(.*?)_(.*)$/", "\\1 [ \\2 ]", $filename);
         $displayname = preg_replace("/\[(.*?)_(.*)\]/", "[ \\1 - \\2 ]", $displayname);
         $lang[$displayname] = $filename;
      }
   }

closedir($dir);
sprobuj to ale nie wiem czy zadziala :/

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”