Peroblem z kodem aktywacyjnym

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
monk213

Peroblem z kodem aktywacyjnym

Post autor: monk213 » 08 lipca 2007, 13:21

Witam!!
Mam problem z wyśmietleniem kodu aktywacji na forum przy rejestracji. Jak chce sie zarejestrowac, kodu nie ma a wyświetla mi sie, że podano błędny kod aktywacyjny. Szukałem na forum podobnego tematu i robiłem juz wszystko co było w innych tematach podpowiadane ale nic to nie dało :(
Adres forum to http://www.woofer.pl

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 08 lipca 2007, 17:15

Nie rozumiem Cię trochę, potwierdzenie wizualne jest włączone i się nie pokazuje?

monk213

Post autor: monk213 » 08 lipca 2007, 19:39

Problem w tym, że w panelu admina nie ma takiej opcji a jak ktos sie chce zarejestrowac to wyswietla sie komunikat, że wprowadzony kod jest błędny z tym, ze nie ma żadnego kodu do wprowadzenia! Prawdopodobnie musiałem gdzies to usunąć ale sprawdzałem i niewiem gdzie to może być :(

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 08 lipca 2007, 21:16

Zaktualizuj forum do najnowszej wersji, jeśli jeszcze jej nie posiadasz i w pliku templates/subSilver/profile_add_body.tpl, powinieneś mieć coś takiego (lub coś podobnego):

Kod: Zaznacz cały

<!-- BEGIN switch_confirm -->
	<tr>
		<td class="row1" colspan="2" align="center"><span class="gensmall">{L_CONFIRM_CODE_IMPAIRED}</span><br /><br />{CONFIRM_IMG}<br /><br /><span class="genmed"><b>{L_CONFIRM_CODE_INFO}</b></span><br /></td>
	</tr>
	<tr> 
	  <td class="row1"><span class="gen">{L_CONFIRM_CODE}: * </span><br /><span class="gensmall">{L_CONFIRM_CODE_EXPLAIN}</span></td>
	  <td class="row2"><input type="text" class="post" style="width: 200px" name="confirm_code" size="6" maxlength="6" value="" /></td>
	</tr>
	<!-- END switch_confirm -->
Jeżeli nie masz to dodaj po:

Kod: Zaznacz cały

<td class="row2"> 
		<input type="password" class="post" style="width: 200px" name="password_confirm" size="25" maxlength="32" value="{PASSWORD_CONFIRM}" />
	  </td>
	</tr>
Pozdrawiam

monk213

Post autor: monk213 » 08 lipca 2007, 21:30

Dzięki wielkie!! Juz wszystko gra :) Brakowało własnie tej części :)
Jeszcze raz dzięki
Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”