Witam. Zintegrowałem logowanie na forum z serwisem przy użyciu skryptu z tego artykułu: http://www.webfoto.pl/index.php?co=arts&id=1. Chcę jednak, aby logowanie było możliwe z każdej podstrony serwisu, a po zalogowaniu następował powrót na stronę z której logowanie nastąpiło. Również chciałbym, aby po kliknięciu "zarejestruj", "edytuj profil" itd. po wszystkim następowało przekierowanie na podstronę na której nastąpiło kliknięcie. Myślałem o przekazywaniu adresu strony wywołującej jako parametr w pasku adresu, jednak nie mogę się doszukać w profile.php (ani nigdzie indziej) fragmentów kodu odpowiedzialnych za przekierowanie.
Tak więc chciałbym uzyskać taki efekt:
1. logowanie z jakiejkolwiek podstrony powoduje powrót na tą podstronę po zalogowaniu
2. podobnie z "wyloguj"
3. kliknięcie "rejestracja" na jakiejkowiek podstronie, następuje przekierowanie na warunki, gdzie się zgadzamy lub nie:
3a. po braku zgody przekierowanie z powrotem na stronę gdzie "rejestracja" została kliknięta
3b. po zgodzie, wypełnieniu pól, kliknięciu "wyślij" i po wyświetleniu info o dokonanej rejestracji następuje przekierowanie na podstronę, gdzie "rejestracja" została kliknięta
4. podobnie z "zapomniałem hasło"
5. podobnie z "edytuj profil"
Ma ktoś jakieś pomysły?
Usprawnienie integracji
włąściwa tresć posta:
co do połączenia przycisków loguj rejestruj to poszukaj na forum bo opisy gdzieś były albo ewentualnie linki do opisów.
Wtrącenie:
a jesli chesz osobisty opis to raczej sobie poczekasz bo chyba nikt za friko za to się nie weźmie. oczywiscie moge się mylić i są na tym świecie osoby które sie pomęczą za friko.
Napisanie tego postu nie ma na celu pokazanie ze jestem chętny na 2 rozwiązanie. Mam obecnei co robic i za logowanie nie będe się brał. jednak opisy na forum sadokłądne a reszte to na wyczucie zrobisz. A gdyby jakieś niezwykłe błędy się pojawiały to zapytać na forum też sie da
co do połączenia przycisków loguj rejestruj to poszukaj na forum bo opisy gdzieś były albo ewentualnie linki do opisów.
Wtrącenie:
a jesli chesz osobisty opis to raczej sobie poczekasz bo chyba nikt za friko za to się nie weźmie. oczywiscie moge się mylić i są na tym świecie osoby które sie pomęczą za friko.
Napisanie tego postu nie ma na celu pokazanie ze jestem chętny na 2 rozwiązanie. Mam obecnei co robic i za logowanie nie będe się brał. jednak opisy na forum sadokłądne a reszte to na wyczucie zrobisz. A gdyby jakieś niezwykłe błędy się pojawiały to zapytać na forum też sie da
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.