PATCH!
PATCH!
Witam jestem wielkim lamusem jeśli chodzi o hosting więc chciałbym zapytać. Mam wersje forum phpbb na lycosie 2.10 a chce uaktualnić do 2.15 pobrałem z phpbb.com (Patch Files Only) i niewiem podmieniam pliki i jak wchodze i typ instalacji : Aktualizacja potem naciskam Zacznij Instalacje i wyskakują kulfony i nic
jak to zrobić? gdzie co dograć POMOCY 
Black forever
stego co wiem to muścisz wprowadzać wszystkie poprawki pokolei 2.11 2.12 i tak dalej asz to 15. nieda się tego przeskoczyć.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
- Duch Forum
- Kontakt:
chodzilo mi o wgrywanie wszystkich nowych rodzajów po kolei ale niejestem tego pewien to się nie kluce
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
re real prezes:
update_to_latest.php aktualizuje tylko bazę danych, a nie same pliki ;]
re Black:
Najwygodniej zrobić to przez patch file'a "phpBB-2.0.10_to_2.0.15.patch" - wgrywasz go na serwer, później odpalasz przez shella komendę (jest w helpie, ale dla przypomnienia: patch -cl -d [PHPBB DIRECTORY] -p1 < [PATCH NAME] gdzie oczywiście podstawiasz katalogi;] ). Co nie zostanie zmienione z automatu poprawiasz ręcznie (pliki .rej podają co zostało odrzucone). Na koniec php wspomniany przez real prezesa.
Ew. można zrobić nadgranie wszystkich plików (prócz config.php), ale stracisz hacki jeśli jakieś wgrywałeś.
Pozdrawiam,
S.
update_to_latest.php aktualizuje tylko bazę danych, a nie same pliki ;]
re Black:
Najwygodniej zrobić to przez patch file'a "phpBB-2.0.10_to_2.0.15.patch" - wgrywasz go na serwer, później odpalasz przez shella komendę (jest w helpie, ale dla przypomnienia: patch -cl -d [PHPBB DIRECTORY] -p1 < [PATCH NAME] gdzie oczywiście podstawiasz katalogi;] ). Co nie zostanie zmienione z automatu poprawiasz ręcznie (pliki .rej podają co zostało odrzucone). Na koniec php wspomniany przez real prezesa.
Ew. można zrobić nadgranie wszystkich plików (prócz config.php), ale stracisz hacki jeśli jakieś wgrywałeś.
Pozdrawiam,
S.