Search engine - phpbb_search_wordlist - Duplikaty

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
mkozak

Search engine - phpbb_search_wordlist - Duplikaty

Post autor: mkozak » 20 marca 2006, 10:22

Witam,

Mam bug potężny. W moim forum (75.437 postów) znalazło się kiladziesiąt tysięcy duplikatów w tabeli phpbb_search_wordlist. Zoriętowałem się po backupie z netu i odtworzeniu na localhost.

Podejrzewam, że ma to związek z zainstalowanym w listopadzie Ptirhiik Categories Hierarchy.

Boję się o niestabilność bazy - czy można zignorować te duplikaty, czy jednak powinienem zrobić jakieś czyszczenie tabeli??

Czy grozi mi z tego powodu jakaś awaria??

Awatar użytkownika
phpBB Assistant
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: phpBB Assistant » 20 marca 2006, 13:48

mkozak, wyczyść tabele: phpbb_search_wordlist i resztę związanych z search :) Polecam również wykonać optymalizację w wszystkich tabel w phpMyAdmini'e oraz naprawę.

mkozak pisze:Czy grozi mi z tego powodu jakaś awaria??
Nie.
MASZ PROBLEM Z FORUM phpbb ? WEJDŹ TUTAJ: http://phpbb-assistant.com - ZROBIMY ZA CIEBIE WSZYSTKO!
serwis laptopów naprawa tabletów

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 20 marca 2006, 20:32

tabel można spokojnie wyczyścić naprawić ale potem aby na forum działała wyszukiwarka trzeba je też odbudować. ale moda szukaj sam bo mnie się nie chce :D

awari nie będzie.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

mkozak

Post autor: mkozak » 20 marca 2006, 23:16

Damn - czyli jednak nie jest to takie radosne - "wywal wszystko z tabel i się nie przejmuj".

Skoro po takiej akcji może przestać działaś wyszukiwanie to raczej spasuje z tym usuwaniem.

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 21 marca 2006, 16:55

mkozak pisze:Skoro po takiej akcji może przestać działaś wyszukiwanie to raczej spasuje z tym usuwaniem.
przeczytaj mój post do końca.

uruchom moda:
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=201
wyczysci tabele wyszukiwarek i je odtworzy :D - mod prosty i napewno nic nie zepsuje.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

mkozak

Post autor: mkozak » 21 marca 2006, 17:05

Jasne - trzeba "wyleczyć" tabele - dzięki serdecznie...

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”