mam problem stronka na cba.pl i w folderze gallery mam utowrzony folder fotki chmody na 777 (images, avatars, gallery, fotki) i jak nowy user zaczyna rejestracje nie ma mozliwosci wybrania avatarow a w ustawienaich emblemato mam zaznaczona opcje TAK przy "wlacz galerie emblematow", "wlacz wysylanie emblematow" i nie wime w czym problem??
ok dizeki teraz czaje
ale jak wybieram pokaz galerie to pojawia to: a wszystkie avatary mam w folderze fotki ustawilem sciekze do fotki ale efekt jest taki:
http://img72.imageshack.us/img72/3761/lolo6qs.jpg
czyli btak wyboru i co robic?
dzieki
ale jak wybieram pokaz galerie to pojawia to: a wszystkie avatary mam w folderze fotki ustawilem sciekze do fotki ale efekt jest taki:
http://img72.imageshack.us/img72/3761/lolo6qs.jpg
czyli btak wyboru i co robic?
dzieki
no to masz problem. po co ten post ??? gdzie jest administracja forum ????ib pisze:mam to samo co radiator,
istny bajzel się tutaj robi
standartowo podczas rejestracji nie można wybierać obrazków. opcja ta pojawia sie dopiero po zalogowaniu na forumradiator pisze:dalej bez zmian. jak sie now yuser ma rejestrowac to porostu nie ma takiej pozycji jak galeria emblematow czy jak to sie zanzywa. mohe tylko poda nr gg tlen itp. login haslo podpis i tyle ale avataro nie mam nawet takiej mozliwosci
radiator, aby avatry były pokazywane muszą znajdować sie w odpowiednim folderze
images/avatars/xyz/pliki.jpg
images/avatars/abc/pliki.jpg
- gdzie xyz to dowolna nazwa folderu
do tego w pa w konfiguracji ustawiasz ściażkę do avatra na:
images/avatars
przy takiej konfiguracji dopiero w okienku które wskazałeś w poście pojawi się wpis mozliwosć wyboru xyz lub abc gdy wybierzesz kturyś z tych folderów poniżej wyświetli ci się ich zawartosc z możliwością wyboru.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
- malenstwo777
Witajcie,
Nie mam pojęcia jak mam zainstalować avatary do mojego Forum
Jestem początkująca w tej dziedzienie, prosze wręcz o "łopatologiczne " wytłumaczenie co i jak mam zrobić.
Pozdrawiam
Nie mam pojęcia jak mam zainstalować avatary do mojego Forum
Jestem początkująca w tej dziedzienie, prosze wręcz o "łopatologiczne " wytłumaczenie co i jak mam zrobić.
Pozdrawiam
po pierwsze to pisz w swoich tematach i szuka pomocy na forum.
po drugie avatary sa już na forum standartowo.
po trzecie możesz je ustawić w swoim profilu.
po czwarte opcje z nimi związane są w PA ustawienia ogólne.
po drugie avatary sa już na forum standartowo.
po trzecie możesz je ustawić w swoim profilu.
po czwarte opcje z nimi związane są w PA ustawienia ogólne.
-
Własnowierca
Mam problem z avatarami. Gdy uruchamiałem forum, miałem ustawiony standard 80x80 pikseli wielkości obrazka. Nie można było wtedy wgrać większych obrazków.
Zmieniłem to na 100x137 pikseli. Usunąłem też możliwość kopiowania plików do katalogu na mojej stronie i jak ktoś chce mieć avatara, to musi wpisać adres obrazka na innym serwerze. No i pojawia się kłopot, bo wgrywają się obrazki ZBYT WIELKIE! Przekraczające ustalony limit. Na razie rozwiązuję problem w ten sposób, że zmniejszam ręcznie rozmiar obrazków i wgrywam na własny serwer i podmieniam adresy (moje forum jest młode i nie chcę odstraszać użytkowników kasowaniem im avatarów).
Co mam zrobić, by program nie wczytywał wiekszych obrazków?
Możecie spróbować się zarejestrowac, to sami zobaczycie, że wczyta się wam większy obrazek.
http://wlasnowierca.be/forum
Zmieniłem to na 100x137 pikseli. Usunąłem też możliwość kopiowania plików do katalogu na mojej stronie i jak ktoś chce mieć avatara, to musi wpisać adres obrazka na innym serwerze. No i pojawia się kłopot, bo wgrywają się obrazki ZBYT WIELKIE! Przekraczające ustalony limit. Na razie rozwiązuję problem w ten sposób, że zmniejszam ręcznie rozmiar obrazków i wgrywam na własny serwer i podmieniam adresy (moje forum jest młode i nie chcę odstraszać użytkowników kasowaniem im avatarów).
Co mam zrobić, by program nie wczytywał wiekszych obrazków?
Możecie spróbować się zarejestrowac, to sami zobaczycie, że wczyta się wam większy obrazek.
http://wlasnowierca.be/forum
polecam coś takiego:
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=242
to będzie pilnować wielkosci obrazków linkowanych z innych stron
http://www.phpbb2.pl/download.php?d=242
to będzie pilnować wielkosci obrazków linkowanych z innych stron
blok bo sie robi dziadostwo Lucius, naucz się szukać