Ponad godzinę już próbuje wyłączyć niby prostą opcję, ale nigdzie w panelu admina nie mogę znaleźć jak dezaktywować akceptację moderatora na nowe wpisy na forum. Próbowałem różnych kombinacji i cały czas mi wyskakuje:
"Post został zamieszczony, ale przed opublikowaniem musi zostać zaakceptowany przez moderatora. Otrzymasz informację, gdy twój post zostanie zaakceptowany."
na FAQ można znaleźć odpowiedź, ale ona nic nie mówi, gdzie jest ta wredna opcja...
Dlaczego mój post musi być akceptowany?
Administrator witryny mógł zadecydować, że posty na danym forum wymagają przejrzenia przed publikacją. Jest również możliwe, że administrator umieścił cię w grupie, która ma ograniczenia publikowania postów polegające na konieczności ich akceptowania przez moderatorów przed opublikowaniem na forum. Aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się z administratorem witryny.
Jak wyłączyć akceptację posta przez moderatora?
-
GrzegorzLC
Re: Jak wyłączyć akceptację posta przez moderatora?
uprawnienia lokalne danego forum.
-
GrzegorzLC
Dałem "Pełny Dostęp" i nadal nic. Pierwszy raz widzę coś takiego, że domyślnie na forum jest taka blokada i nie ma jednej prostej opcji odblokowania.
Lokalne uprawnienia znalazłem w zakładce FORA
Tam są opcje:
Zarządzanie forami
Zarządzanie forami
Czyszczenie forów
Uprawnienia na forach
Uprawnienia forów
Kopiuj uprawnienia forum
Uprawnienia moderatorów
Uprawnienia użytkownika na forach
Uprawnienia grup na forach
Najśmieszniejsze jest to, że użytkownik jest moderatorem, zamieszcza post, wyskakuje że musi go zaakceptować moderator, którym sam jest owy użytkownik i sam sobie akceptuje albo odrzuca post. Totalny dziwoląg. Moderator nie powinien mieć sam na siebie ograniczenia i sam siebie akceptować...
Lokalne uprawnienia znalazłem w zakładce FORA
Tam są opcje:
Zarządzanie forami
Zarządzanie forami
Czyszczenie forów
Uprawnienia na forach
Uprawnienia forów
Kopiuj uprawnienia forum
Uprawnienia moderatorów
Uprawnienia użytkownika na forach
Uprawnienia grup na forach
Najśmieszniejsze jest to, że użytkownik jest moderatorem, zamieszcza post, wyskakuje że musi go zaakceptować moderator, którym sam jest owy użytkownik i sam sobie akceptuje albo odrzuca post. Totalny dziwoląg. Moderator nie powinien mieć sam na siebie ograniczenia i sam siebie akceptować...
Uprawnienia na forach.
Twój moderator jest po prostu też w innej grupie np. Zarejestrowany Użytkownik który ma takie ograniczenie.
Twój moderator jest po prostu też w innej grupie np. Zarejestrowany Użytkownik który ma takie ograniczenie.
-
natalioon12
Dołączam się do pytania. Mam ten sam problem i już drugi dzień siedzę z tym i nie mogę nic zrobić.
Zakładka -> Uprawnienia -> Uprawnienia grup na forach -> Wybierasz grupę np. nowo zarejestrowani użytkownicy -> klikasz na zaznasz "wszystkie fora" -> i wybierasz standardowy dostęp + ankiety.I powinno śmigać. Jeżeli nie zadziała to zrób tak ... wejdź w zakładkę Uprawnienia -> zestaw uprawnień -> fora -> z listy wybierz zestaw uprawnień "Standardowy dostęp + ankiety" -> klikasz na zielone koło zębate w celu edycji uprawnień -> zjeżdżasz na sam dół listy i tam masz przydzielanie temu zestawowi uprawnień -> w zakładce Posty zaznaczasz opcję Pisanie bez konieczności akceptacji i zaznaczasz opcję TAK i kończysz klikając na "wyślij"natalioon12 pisze:Dołączam się do pytania. Mam ten sam problem i już drugi dzień siedzę z tym i nie mogę nic zrobić.
I to już koniec powinno wszystko działać.