Uprawnienia nowego użytkownika

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Lexiu

Uprawnienia nowego użytkownika

Post autor: Lexiu » 30 grudnia 2013, 21:17

Witam!

Wróciłem do phpBB3 po kilku latach (zdaje się że dwóch-trzech), ustawiam forum rodzinne.
Mam problem z uprawnieniami nowych użytkowników - pomysł jest, aby ich posty i tematy wymagały autoryzacji sił wyższych i dopiero po osiągnięciu pułąpu napisanych odpowiedzi pozwolić im na pisanie samopas.
Ustawienie grup (Nowi, wymagający autoryzacji i Zarejestrowani, takowej niewymagający) nie jest problemem, znalezienie odpowiedniej opcji również nie stanowi problemu, natomiast pojawia się podczas rejestracji użytkownika - jest on automatycznie wsadzany w obie grupy, mimo ustawienia pułapu postów wymaganych do bycia tylko zarejestrowanym użytkownikiem. Efektem jest to, że taki nowy delikwent posiada uprawnienia wyższej grupy, a więc może pisać samopas.
Moje pytanie brzmi - czy da się tak ustawić proces rejestracji, by skrypt wsadzał użytkownika tylko do grupy Nowi i przesuwał automatycznie do grupy Zarejestrowani po osiągnięciu pułapu postów? Jeśli nie, to czy istnieje jakiś sposób na około?

Pozdrawiam :)

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Uprawnienia nowego użytkownika

Post autor: jaroslw » 31 grudnia 2013, 13:16

Uprawnienia grupy Zarejestrowani użytkownicy można nadpisać przez ustawienie uprawnień Nigdy w grupie Nowo zarejestrowani użytkownicy. Spróbuj ustawić Pisanie bez konieczności akceptacji na Nigdy i powinno działać jak chcesz.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Lexiu

Re: Uprawnienia nowego użytkownika

Post autor: Lexiu » 02 stycznia 2014, 01:09

Dzięki wielkie, działa jak ta lala :)

Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”