Witam,
Wiem, że zadając to pytanie narażam się zapewne na lincz i pewnie pytam o rzecz oczywistą, ale pierwszy raz mam styczność z phpbb3, a jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie nie byłem w stanie naleźć. Do tej pory operowałem głównie forami do joomli.
Chcę zainstalować dodatkowy moduł do forum, konkretnie Reputation Mod i pojawia się problem.
Mam styl oparty na prosilver, jednakże nie ma w folderze "template" mojej skórki większości plików, które w instrukcji trzeba wyedytować. Plików tych nie posiada, jak się okazuje (ściągnąłem kilka by porównać), większość styli, które bazują na prosilver.
Czy w takim wypadku, nie ma możliwości prawidłowej instalacji dodatku i będzie on działał tylko na oryginalnym prosilver?
Instalacja modów na niestandardowych stylach
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: Instalacja modów na niestandardowych stylach
podaj link do tego stylu
Jest to styl dziedziczony z Prosilver, czyli tą część plików do których się odnosi instrukcja instalacji modyfikacji, a nie ma w tym stylu wykonujesz na stylu Prosilver.
Dzięki wielkie za odpowiedź i rozwianie wątpliwości
W takim razie temat można zamknąć i biorę się za edycję plików
W takim razie temat można zamknąć i biorę się za edycję plików