Brak możliwości zakładania nowych tematów na forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
RaYner82

Brak możliwości zakładania nowych tematów na forum

Post autor: RaYner82 » 07 lipca 2012, 10:51

Witam przygodę z phpbb3 dopiero zacząłem mam problem ponieważ na forum nie ma możliwości założenia tematu ikonki takie jak nowy temat nie wyświetlają się. Problem występuje na wszystkich skórkach nawet tych podstawowych instalowanych z phpbb3 proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Sammael

Re: Brak możliwości zakładania nowych tematów na forum

Post autor: Sammael » 07 lipca 2012, 16:33

Sprawdź, czy:
1.Masz katalog "pl" w katalogu z danym stylem (np. styles/prosilver/imageset)
2.Odpowiednio skonfigurowałeś uprawnienia witryny.

RaYner82

Re: Brak możliwości zakładania nowych tematów na forum

Post autor: RaYner82 » 08 lipca 2012, 00:03

To był problem z uprawnieniami jeden problem z głowy ale mam jeszcze problem z zabezpieczeniami przeciwbotowymi jak ustawie obrazek z którego trzeba przepisać kod to dosłownie po paru minutach rejestrują się jakieś podejrzane boty z reklamami i zakładają tematy skąd to się bierze. Jak ustawie pytanie zamiast obrazka to wszystko jest ok boty się nie rejestrują ale normalne osoby też nie bo podczas rejestracji cały czas jest pytanie o przepisanie kodu z obrazka którego nie ma a pytanie które jest ustawione w panelu admina też się nie wyświetla co może być przyczyną tego?

//Szablon Tematu//Psikus
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012, 01:23 przez Aviator, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Użytkownik może poruszyć jeden problem w jednym temacie (nie dotyczy tematów zbiorowych ze stylami i modyfikacjami oraz tematów przyklejonych)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”