[mChat] kłopot z instalacją

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
NGT6

[mChat] kłopot z instalacją

Post autor: NGT6 » 15 października 2011, 15:47

Chciałem zainstalować mChat 1.3.5 PL. Wykonałem wszystkie polecenia zawarte w instrukcji. Problem pojawił się podczas próby zainstalowania. Jak w instrukcji napisano, do adresu forum dołożyłem "/mchat_install.php", by zainstalować czat.

I pojawia się problem - komunikat (dokładnie):

Kod: Zaznacz cały

ainstalowana: %2$s', 'VERSION_SELECT' => 'Wybór wersji', 'VERSION_SELECT_EXPLAIN' => 'Nie zmieniaj z „Ignoruj”, chyba że wiesz co robisz lub tak ci kazano.', )); ?>
Screen:
http://img823.imageshack.us/img823/8118/screencts.jpg

W panelu administracyjnym nie ma zakładki mChata, czyli de facto nie został zainstalowany. Dodam, ze taki sam komunikat dostałem, gdy chciałem zainstalować AutoMOD.

O co chodzi? Bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 15 października 2011, 16:44 przez NGT6, łącznie zmieniany 1 raz.

Aviator
Administrator

Re: [mChat] kłopot z instalacją

Post autor: Aviator » 15 października 2011, 16:33

Możesz zrobić screen tego i wstawić do tematu?
Ostatnio zmieniony 15 października 2011, 17:14 przez Aviator, łącznie zmieniany 1 raz.

NGT6

Post autor: NGT6 » 15 października 2011, 16:45

Jasne, screen wstawiłem do pierwszego posta.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 15 października 2011, 16:57

Czy skopiowałeś folder 'umil' do głownego katalogu tam gdzie jest forum ?
Czy w ogóle posiadasz taki folder 'umil' na FTP, jeżeli tak to go nie kopiuj, a jeżeli nie to go skopiuj i ponów instalacje

NGT6

Post autor: NGT6 » 15 października 2011, 18:42

Zainstalowałem. Usunąłem folder 'umil' i raz jeszcze przekopiowałem go z katalogu 'root'. Instalacja zakończyła się sukcesem. Ale jest inny problem. Nie działają przyciski "wyślij", "uśmieszki" - wpisuję tekst wiadomości, naciskam enter i nic. Kompletnie nie reaguje. Jak to naprawić? :(

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 15 października 2011, 18:57

Napisałeś wcześniej że wykonałeś wszystko to co było w instrukcji :D
Wychodzi na to że większość nie wykonałeś. Skopiuj wszystkie pliki z folderu 'root' na FTP do odpowiednich miejsc.
Po wszystkim odśwież style i wyczyść cache

PS.
Jeżeli przychodzisz po pomoc związku ze swoim forum i masz je w pełni zabezpieczone przed gośćmi powinieneś chociaż nam udostępnić użytkownika testowego.

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 18 października 2011, 18:46

Napisz temat według szablonu: viewtopic.php?f=54&t=6888
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”