Wyświetlanie dodatkowych pól profilu oraz Wyświetlanie nazwy

Forum przeznaczone dla osób poszukujących modyfikacji do phpBB 3.0.x oraz ich polskich lokalizacji.
mAsHER

Wyświetlanie dodatkowych pól profilu oraz Wyświetlanie nazwy

Post autor: mAsHER » 09 października 2011, 01:00

Witam,
Chciałem się dowiedzieć jak zrobić aby dodatkowe pola profilu które dodałem przy rejestracji były wyświetlane cały czas przy użytkowniki. Chodzi mi o to, że jak wejdę w forum do danego tematu oraz postu to obok treści postu jest napisany autor, ile ma postów itd chciałbym aby tam równiez były wyświetlane pola które dodałem. Czy da się to zrobić ??

Zależy mi również na tym aby przy rejestracji była taka opcja:
Login:
Wyświetlana nazwa:

Na kilku forach z czymś takim się spotkałem, że login można było wybrać dowolny natomiast Wyświetlana nazwa mogła być zupełnie inna. Czy jest do tego jakiś mod??

Gość

Re: Wyświetlanie dodatkowych pól profilu oraz Wyświetlanie n

Post autor: Gość » 09 października 2011, 09:21

bylbym wdzieczny za pomoc :)

glizda
Zasłużony

Post autor: glizda » 09 października 2011, 11:44

Login przecież jest standardowo wymagany przy rejestracji,
a pole "wyświetlana nazwa" możesz dodać instalując odpowiednią modyfikację.
Spróbuj http://forum.phpbb3-mods.pl/custom-title-mod-t716.html .

Aby wszystkie dodawane przez Ciebie dodatkowe pola profilu były widoczne przy tematach,
musisz zaznaczyć odpowiednie opcje w Panelu Administratora.

Zakładka OGÓLNE -> Konfiguracja forum / Funkcje forum, zaznaczasz Tak przy opcjach :
  • Pozwól stylom wyświetlać własne pola profilu na liście użytkowników
  • Wyświetl własne pola profilu w profilach użytkowników
  • Wyświetl własne pola profilu w wątkach
W zależności od tłumaczenia możesz mieć to inaczej sformułowane.
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...

ThorusBB

Post autor: ThorusBB » 09 kwietnia 2013, 15:51

Chciałbym wprowadzić dodatkowe pola w profilu, ale tak by były wprowadzane przy rejestracji i były konieczne - mam w związku z tym parę pytań:

1. Typ pola rozwijanej listy - tu można dać tylko litery, a ja potrzebuje cyfry w taki sposób "18-25" więc jako tekst ale użyte znaki cyfer.
2. Pole z lokalizacją jest do wypełnienia w profilu użytkownika w oryginale, ale nie ma możliwości wymuszenia tego pola.
3. W jaki sposób wstawić tekst podczas rejestracji (Opis dlaczego i do jakich celów użytkownicy proszeni są o wypełnienie takich pól).
To jest bardzo istotne. Te dane za wyjątkiem lokalizacji nie mogą być widoczne na forum dla innych użytkowników w żadnym z miejsc czy to w profilu, czy pod avaterem - nigdzie!

Uprzejmie proszę o pomoc, jakieś podpowiedzi. Nie znalazłem podobnego problemu :(

Zablokowany

Wróć do „Poszukiwania”