Naprawa forum czyli instalowanie od zera

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Viniciuss

Naprawa forum czyli instalowanie od zera

Post autor: Viniciuss » 25 maja 2011, 06:34

Cześć.

Prawdopodobnie jakiś błąd skryptu powoduje brak indeksacji podstron forum. Dlatego zdecydowałem się zainstalować czysty skrypt forum i pomalutku na wybranym stylu dodawać mody.

Mam w związku z tym pytanie: instalując nowy skrypt forum phpbb3 trzeba podać dane bazy danych, jeśli podam już istniejącą to będzie ona bezproblemowo działać po zakończeniu instalki forum? Tzn czy forum będzie działać, będą wyświetlać się wszystkie działy, wątki, etc? I czy podczas instalki mam podać w ustawieniach administratora nazwę Admina taką jaką podałem gdy pierwszy raz instalowałem to forum?

Wiem, że trzeba będzie przekopiować obrazki avatarów z plików starego phpbb3, coś jeszcze trzeba zrobić aby zawartość forum wyświetlała się tak jak na starym skrypcie (oczywiście bez modułów modyfikacji)?

Czy jest jakiś inny sposób aby naprawić forum?

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Naprawa forum czyli instalowanie od zera

Post autor: @Marcin » 29 maja 2011, 09:43

Jeśli wywalisz pliki forum i wrzucisz nowe to baza pozostaje bez zmian, jedyny plik jaki zostawiasz to config.php - resztę plików wywalasz i wrzucasz czyste phpBB (oprócz config.php !)
nic po za tym nie musisz robić, cała konfiguracja jest w bazie danych
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”