Nie można zmienić CHMOD

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Trzask

Nie można zmienić CHMOD

Post autor: Trzask » 18 marca 2011, 17:43

Proszę o pomoc, ponieważ sam niestety nie mogę sobie poradzić z problemem.

Założyłem forum na wykupionym serwerze. Wgrałem phpBB, jednak nie miałem w nim grafiki. Jednak znajomy rozwiązał jakoś ten problem. Teraz chcę zmienić styl na inny, więc wgrałem go, jednak nie wyświetlają się żadne obrazki ze stylu (przyciski, bannery itp.). Kumpel nie ma czasu teraz tego sprawdzić i jeszcze długo nie będzie mógł tego przejrzeć, ale wiem, że sprawa ma się z chmod. Próbowałem zmienić w kilku folderach chmod, ale po pierwsze nie wiem, co mam zmienić, aby styl działał jak należy. Po drugie przy zmianie chmoda wyświetla się błąd (w WinSCP) ; "Nie można zmienić właściwości pliku xxxx, Permission denied." Nie wiem, co z tym zrobić, pomożecie?

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Re: Nie można zmienić CHMOD

Post autor: najko » 18 marca 2011, 19:34

Podaj adres strony, na jakim serwerze stoi forum?
:arrow: Połącz sie za pomocą total commandera i tam spróbuj zmienić chmod, jeśli to nic nie da to prawdopodobnie nie masz takich uprawnien:)
:arrow: Po zmianie stylu musisz go odświeżyć, żeby wszystko w nim elegancko działało.
:arrow: Sprawdź dokładnie ścieżkę forum
Trzask pisze:... ale wiem, że sprawa ma się z chmod.
tak wogóle to skąd taki pomysł?
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”