Jak zainstalować phpbb3- Duży problem
Jak zainstalować phpbb3- Duży problem
Witam. Jestem nie aż tak nowy w tej branży ale mam problem za zainstalowaniem.
1.Czy trzeba zahostować na jakieś stronie (i jak tak to czy moglibyście mi jakąś polecić)
2.Jak przesłać pliki z komputera na forum (proszę o instrukcje. To chyba można wysłać przez np: FileZilla [czy jakoś tak] i trzeba chyba FTP skonfigurować i mam z tym problem)
3.Jeszcze jakieś dodatkowe informacje bym prosił
Przeszukałem całe Google.pl, youtube i spryciarze ale nie nauczyłem się jeszcze nic a próbuje od roku
Pls pomocy I sry jeżeli taki temat wcześniej był
1.Czy trzeba zahostować na jakieś stronie (i jak tak to czy moglibyście mi jakąś polecić)
2.Jak przesłać pliki z komputera na forum (proszę o instrukcje. To chyba można wysłać przez np: FileZilla [czy jakoś tak] i trzeba chyba FTP skonfigurować i mam z tym problem)
3.Jeszcze jakieś dodatkowe informacje bym prosił
Przeszukałem całe Google.pl, youtube i spryciarze ale nie nauczyłem się jeszcze nic a próbuje od roku
Pls pomocy I sry jeżeli taki temat wcześniej był
Re: Jak zainstalować phpbb3- Duży problem
Nie trzeba było wcale aż tak daleko szukać. Wystarczy zajrzeć do naszej bazy wiedzy lub działu z prezentacjami.
Serwer jest niezbędny. Jest ich tak dużo, że ciężko wskazać ten konkretny. Ważne jest by miał obsługę PHP oraz baz danych np. MySQL lub PostgreSQL.
Serwer jest niezbędny. Jest ich tak dużo, że ciężko wskazać ten konkretny. Ważne jest by miał obsługę PHP oraz baz danych np. MySQL lub PostgreSQL.
a mógłbyś podać adres do serwera na którym ty masz strone bo ja na ugu.pl próbowałem ale mi pisze ze zła sub domena
Skoro tak jest napisane, to znaczy, że coś jest nie tak. Zajrzyj do FAQ ugu.pl.
Aktualnie mam wykupiony hosting na kei.pl.
Aktualnie mam wykupiony hosting na kei.pl.
dobra a tera mam taki problem gdy wysylam pliki z phpBB3 po wyslaniu pacze a foldery puste o co cho??
Mój klient FTP to Totl Comander
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Po wysłaniu plików na serwer wyloguj się z serwera, zamknij TC i zaloguj się ponownie i sprawdź czy są tam te pliki, albo zmień serwer, np na kei.pl
Wsparcie phpBB PL !!
niestesty ze wszystkimi hostingami jakie znalazlem nie mogłem się połonczyć FTP a na kei czeba płacić a 12-to latkowi będzie ciężko robić przelewy a starzy nie sypną grosza 
Jeśli nie mogłeś nawiązać połączenia z FTP, to jak mogłeś próbować wysłać pliki? Po założeniu konta w większości paneli administracyjnych hostingów znajdziesz wszystkie dane, niezbędne do nawiązania połączenia. Wystarczy je skopiować do odpowiednich pól. Metoda prób i błędów
Jeśli się połączysz, zapewne zobaczysz kilka katalogów, w tym najczęściej występujący
public_html.Re: Jak zainstalować phpbb3- Duży problem
Skorzystaj może z FileZilla. TC nie jest najlepszym klientem FTP. Pliki wrzucaj do katalogu
htdocs na serwerze i nie tylko katalog install, a wszystkie załączone w paczce phpBB3. Po wrzuceniu ich na serwer, postępuj już jak w artykułach nt. instalacji.Re: Jak zainstalować phpbb3- Duży problem
Dobra wrzuciłem wszystko Tyle że jak chce wejść na stronę mam całą białą stronę a wszystkie plki mam w katalogu htdocs ktury jest w folderze o nazwie mojej domeny