Jak zmienić kolor pewnego linka

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Foxhunt

Jak zmienić kolor pewnego linka

Post autor: Foxhunt » 18 stycznia 2010, 18:58

Witam

Nakombinowałem się już ze 3 godziny i nic...
Nie zmienić koloru pewnego linka. Chodzi mi o link autora tematu. Zalozmy ze wchodzimy na forum, nastepnie wchodzimy do jakiegos "podforum" i tam mamy spis wszystkich tematow w tym podforum. Pod kazdą nazwą tematu jest napisane cos takiego:
przez Nazwa_Użytkownika » Wczoraj, 12:42
I mnie sie rozchodzi wlasnie o to aby napis "Nazwa Użytkownika" ktory jest linkiem mial wybrany przezemnie kolor.
Ogolnie rzecz biorąc to mozna to zmienic, bawia sie cssami ogolnymi a: link a: hover itd... jednak wtedy zmienia mi sie wecej linkow. a ja potrzebuej zmienic kolor tylko tego jednego. Dzialam na standardowym szablonie ProSilver.

Jesli chodzi o fragment kodu, to w tym miejscu wyglada to tak:

Kod: Zaznacz cały

<ul class="topiclist topics">

<li class="row bg1">
         <dl class="icon" style="background-image: url(./styles/prosilver/imageset/topic_read.gif); background-repeat: no-repeat;">

<dt title="Brak nowych postów"><a href="./viewtopic.php?f=4&t=6" class="topictitle">temat uzytkownika</a>
               <br />
               przez <a href="./memberlist.php?mode=viewprofile&u=53">NAZWA_UZYTKOWNIKA</a> &raquo; Wczoraj, 12:42
            </dt>
Probowlaem jakiejs tworzyc nowe style typu:

dt.topictitle
.row bg1
i pare innych

i tam ustawiac kolory linkow cssami, ale nie da rady:/ Wszystko inne pozmienialem a to sie nie chce.
Ktos sie orientuej jak mozna zmienic wyglad tego linka?
bylbym wdzieczny za pomoc... bo mi sie pomysly skonczyly :/

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Jak zmienić kolor pewnego linka

Post autor: jaroslw » 18 stycznia 2010, 21:15

Może spróbuj w ten sposób:

Kod: Zaznacz cały

dt.topictitle a {
	color: #xxx !important;
}
Dobrym sposobem byłoby dodanie klasy dla tego odnośnika. Poszukaj w pliku viewforum_body.html.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”