pisanie php w postach
pisanie php w postach
Jak zrobić żeby ja jako administrator forum miał możliwość używania PHP przy pisaniu postów?
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: pisanie php w postach
chodzi Ci o coś takiego?
[/code]
Kod: Zaznacz cały
if (!defined('IN_PHPBB'))
{
exit;
} Kod: Zaznacz cały
[code=php]kod phpWsparcie phpBB PL !!
chodzi mi o to żeby ten kod był wykonywany,
ale nie bardzo rozumiem tego:
gdzie to ma być?
ale nie bardzo rozumiem tego:
Kod: Zaznacz cały
if (!defined('IN_PHPBB'))
{
exit;
} - @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
To był przykład zastosowania tagu php z kolorową składnią.
Do tego aby kod php był wykonywany w postach potrzeby jest mod, takiego moda nigdy nie widziałem.. prawde mówiąc to wątpię by takowy powstał choćby nawet ze względu na bezpieczeństwo.
Do tego aby kod php był wykonywany w postach potrzeby jest mod, takiego moda nigdy nie widziałem.. prawde mówiąc to wątpię by takowy powstał choćby nawet ze względu na bezpieczeństwo.
Wsparcie phpBB PL !!
no bo chodziło mi o to żeby w poście znalazł się taki mały skrypcik. Chciałbym założyć na forum taki temat w którym treść automatycznie by się odświeżała, skrypt aktualizowałby go treścią z innej strony.
Nie ma takiej możliwości (włącznie ze znacznikami HTML) ze względu na bezpieczeństwo.
html też nie? ale chyba tylko w postach?
a czy da się na stronie głównej forum utworzyć coś w stylu ogłoszenia bądź jakiejś innej ramki i wczytam coś przez iframe?
a czy da się na stronie głównej forum utworzyć coś w stylu ogłoszenia bądź jakiejś innej ramki i wczytam coś przez iframe?
Jasne, że się da. Jeśli chcesz na każdej podstronie forum to dodaj to u góry wbleze pisze:a czy da się na stronie głównej forum utworzyć coś w stylu ogłoszenia bądź jakiejś innej ramki i wczytam coś przez iframe?
styles/twój styl/overall_header.html, a np. jeśli tylko na stronie głównej to styles/twój styl/index_body.html.Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.