Witam,
Jestem Moderatorem www.forumogrodnicze.info.
Piszę w imieniu Administratora, obecnie nie obecnego w kraju. Mamy na Forum problem z wtyczką Fotosika tzw. Syndykacją. Służy ona do bezpośredniego wstawiania zdjęć do Fotosika, a następnie na Forum. Kilka dni temu zmienialiśmy silnik forum na skrypt phpBB3.0.5. Na starym skrypcie skrypt Syndykacji działał prawidłowo. Obecnie skrypt został ponownie ściągnięty ze strony Fotosika i prawidłowo umieszczony w kodzie Forum (według instrukcji załączonej na stronie Fotosika). Niestety obecnie wtyczka nie działa. Zastanawiamy się gdzie tkwi błąd. Podejrzewamy, że może skrypt Syndykacji jest nie kompatybilny z phpBB3.0.5.
I tu moje pytanie.
Czy ktoś z Państwa mógł by nam pomóc, bo Fotosik od trzech dni nie odpowiada na nasze pytania o przyczynę tego problemu. Uczestnicy Forum zasypują nas postami na temat nie działającej wtyczki, ponieważ bardzo potrzebują zamieszczać zdjęcia i grafiki, które są jednym z ważniejszych składników w dyskusji i nie mogą, po prostu skrypt nie działa.....
Pozdrawiam, i z góry dziękuję za ew. pomoc
Paweł
Syndykacja - Problemy z wtyczką Fotosika
-
Paweł Woynowski
Syndykacja - Problemy z wtyczką Fotosika
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
Re: Syndykacja - Problemy z wtyczką Fotosika
Jaki przedtem mieliście skrypt?
Zapewne phpbb2
Otwórz plik posting_editor.html i znajdź to:
Zapewne phpbb2
Otwórz plik posting_editor.html i znajdź to:
Przed tym dodaj kod fotosika<!-- IF not S_PRIVMSGS and not S_SHOW_DRAFTS and not $SIG_EDIT eq 1 -->
-
Paweł Woynowski
Re: Syndykacja - Problemy z wtyczką Fotosika
Dziękuję za pomoc, problem rozwiązany.
Problemem był addform.html.
Żeby działało na phpBB 3.0 należy go przeedytować i zmienić linijkę:
na:
W phpBB3 formularz edycji posta ma id 'postform', a nie 'post' jak w poprzednich wersjach.
A przy okazji mam, jeszcze jedno pytanie. Co należy zrobić, aby odnośniki otwierały się w nowym oknie, a nie tak jak jest domyślnie ustawione, w tym samym oknie. Chodzi mi o wszystkie odnośniki, te w kodzie forum (np.Odpowiedz, Nowy Temat, czy kliknięcia w link w spisie tematów), jak i te wstawiane w postach przez użytkowników (tekstowe lub graficzne)
Problemem był addform.html.
Żeby działało na phpBB 3.0 należy go przeedytować i zmienić linijkę:
Kod: Zaznacz cały
opener.document.forms['post'].message.value =opener.document.forms['post'].message.value + text;Kod: Zaznacz cały
opener.document.forms['postform'].message.value = opener.document.forms['postform'].message.value + text;
Ostatnio zmieniony 25 października 2009, 09:38 przez Paweł Woynowski, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł