3.. 2.. 1.. Start czyli początki forum :)
3.. 2.. 1.. Start czyli początki forum :)
Już jakiś czas ma forum i zauważyłem pewne zjawisko które jest jednocześnie dobrą wiadomością jak i złą...
Chodzi o to że całkiem sporo osób wchodzi na forum żeby przeczytać posty które na nim są a mało kto rejestruje się na forum. Jak z tym walczyć, wiadomo że chodzi tu o to by ci którzy przeglądają forum nie byli tylko ludźmi przeglądającymi je ale by też się na nim wypowiadali. Początkowo wpadł mi do głowy całkiem prosty sposób czyli umożliwić pisanie postów bez rejestrowania się na forum. Ale chciałem się dowiedzieć jak inni sobie z tym problemem radzą. Chyba każdy kiedyś zakładał forum i miał podobny problem...
Re: 3.. 2.. 1.. Start czyli początki forum :)
Ja na prośbę swoich userów ustawiłem możliwość widzenia kategorii,ostatnich tenatów (5) i czata ,forum i posty
dostępne są po rejestracji.
Pozdro
dostępne są po rejestracji.
Pozdro
Zamykanie forum (dostęp tylko dla zarejestrowanych użytkowników) chyba jeszcze bardziej pogłębiłoby problem. Na Twoim miejscu spróbowałbym z kolejką moderacyjną (pisanie postów dostępne dla gości z akceptacją ich przez moderatora).
we3b, No właśnie o czymś takim myślałem, coś podobnego jest w jednym z forum na tej stronie. Chyba tak właśnie spróbuje... Bo wydaje mi się że ludzie niektórzy są za leniwi i nie chce im się rejestrować...