Gdzie podmienić link logo forum na link do głównego portalu

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Kentaka

Gdzie podmienić link logo forum na link do głównego portalu

Post autor: Kentaka » 07 września 2009, 08:19

Witam Wszystkich!
Mam wielką prośbę...

Chcę zamienić link do głównej strony forum (./index.php) uaktywniany przez kliknięcie na obrazek logo,
na link prowadzący do głównej strony portalu, żeby ułatwić komunikację między forum a stroną. Na stronie mam link do forum, ale na forum nie ma linku do strony.

Próbowałam znaleźć ten fragment kodu, ale nie udało mi się. Przejrzałam praktycznie wszystkie strony składowe forum i dalej nie wiem gdzie to jest :( . Wszystko jest tak dokładnie zaszyfrowane, że nie potrafię do tego dojść. W PHP niestety jestem zielona, znam się jedynie na HTML-u :oops:

Już sama nie wiem, czy to gdzieś w głównym skrypcie forum, czy w skrypcie stylu. Proszę o pomoc, na pewno ktoś tutaj wie gdzie to podmienić, a jak się wie gdzie to okazuje się to dziecinnie łatwe.

Jeszcze raz proszę o pomoc,
Kasia

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Gdzie podmienić link logo forum na link do głównego portalu

Post autor: daroPL » 07 września 2009, 20:38

O ile się nie mylę to trzeba zmienić {U_BOARD_INDEX} w pliku /styles/nazwa_stylu/template/overall_header.html na swój adres URL.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”