Błędy po instalacji Seo Ultimate
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Błędy po instalacji Seo Ultimate
Cześć, popsułem forum przez moda seo ultimate url, po instalacji od razu ukazały się błędy a więc odinstalowałem moda, przywróciłem wszystkie oryginalne pliki, niestety forum nie wróciło do dawnej sprawności , teraz pojawiła się masa jakiś dziwnych błędów, np. link do rejestracji wygląda tak: { REGISTER }, zaś po zalogowaniu w headerze pojawiają się linijki : phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2103: strtr() [function.strtr]: The second argument is not an array. adres forum: automaty-hotspot.pl
Mam nadzieję, że mogę liczyć na pomoc z waszej strony...
Mam nadzieję, że mogę liczyć na pomoc z waszej strony...
Re: Błędy po instalacji Seo Ultimate
Masz zainstalowane jakieś inne modyfikacje oprócz tej? Najprostszym sposobem będzie zastąpienie plików ich nowymi niezmienianymi plikami z paczki phpbb3 a następnie wgranie do nich modyfikacji.
Co do {Register} to masz błąd w pliku językowym common.php
Co do {Register} to masz błąd w pliku językowym common.php
Jak wersja phpBB?
Wersja phpbb3 3.04. Modów jest dość dużo na forum, ale forum chodziło sprawnie do czasu instalacji Seo Ultimate. Plik językowy common.php jest w porządku, przywróciłem go zaraz po nieudanej próbie instalacji moda SEO. Co powinienem zrobić, bo na razie jestem w kropce...
A tak wogule robisz kopie plików przed instalacją modów?
Zawsze. Napisałem w pierwszym poście że pliki zostały przywrócone po nieudanej próbie instalacji nowego moda.
Zaaktualizuj forum do wersji 3.0.5.
Zaktualizowałem, ale bez zmian, ten same błędy...
Wyczyść cache forum i styli, jakieś pliki musiały zostać nie przywrócone i dlatego tak jest
Wyczyszczone, nic nie pomaga.
PS. Co oznaczają te linie: [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2134: strtr() [function.strtr]: The second argument is not an array
PS. Co oznaczają te linie: [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/session.php on line 2134: strtr() [function.strtr]: The second argument is not an array
Podaj fragment pliku session.php z tą linią
return strtr(@gmdate($date_cache[$format]['format_long'], $gmepoch + $zone_offset), $date_cache[$format]['lang']);
Można to zamknąć.
Możesz się z nami podzielić jakie było rozwiązanie problemu?
Jeden głupi błąd, plik language/pl/acp/common.php wylądował w katalogu language/pl/. Przy okazji postanowiłem zainstalować forum całkowicie na nowo z modem Seo Ultimate. Pozdro