[POMOCY] Update 3.0.4 do 3.0.5
[POMOCY] Update 3.0.4 do 3.0.5
Witam.
Zrobilem dzis update.
Wszedłem w system. Pokazalo mi ,ze mam wersje 3.0.4 i jest ona nieaktualna. Dlatego sciagnalem paczkę 3.0.5
Przechodziłem po koleji krok po kroku aktualizacje. W trakcie tego pokazalo mi ,ze wersja forum jest 3.0.2 ,ale zignorowalem to.
Doszedlem do konca ,podmienilem pliki na serwie i nadal pokazuje ,ze mam wersje 3.0.4 jak wchodze w zakladke system.
Czy moze moge jakos pobrac pelną paczke phpBB 3.0.5 i podmienic wszystkie pliki tracac tylko wgrane modyfikacje (mam tylko jedną).
Pozdrawiam.
Zrobilem dzis update.
Wszedłem w system. Pokazalo mi ,ze mam wersje 3.0.4 i jest ona nieaktualna. Dlatego sciagnalem paczkę 3.0.5
Przechodziłem po koleji krok po kroku aktualizacje. W trakcie tego pokazalo mi ,ze wersja forum jest 3.0.2 ,ale zignorowalem to.
Doszedlem do konca ,podmienilem pliki na serwie i nadal pokazuje ,ze mam wersje 3.0.4 jak wchodze w zakladke system.
Czy moze moge jakos pobrac pelną paczke phpBB 3.0.5 i podmienic wszystkie pliki tracac tylko wgrane modyfikacje (mam tylko jedną).
Pozdrawiam.
Re: [POMOCY] Update 3.0.4 do 3.0.5
Tak, nie nadpisuj tylko plikus87 pisze:Czy moze moge jakos pobrac pelną paczke phpBB 3.0.5 i podmienic wszystkie pliki tracac tylko wgrane modyfikacje (mam tylko jedną)
config.php. Musisz też zaktualizować bazę danych (właśnie w niej zapisany jet numer posiadanej wersji).Re: [POMOCY] Update 3.0.4 do 3.0.5
No ,ale praktycznie dokonałem tej aktualizacji,bo wszystko bylo zakonczone powodzeniem.
To jak mam to zrobic. Podmienic wszystkie pliki z paczki procz config.php i nie wrzucac folderu install oczywiscie.
A z ta baza?
To jak mam to zrobic. Podmienic wszystkie pliki z paczki procz config.php i nie wrzucac folderu install oczywiscie.
A z ta baza?
Skorzystaj z pakietu ręcznej aktualizacji. Zaktualizuje tylko bazę danych, instrukcji na plikach nie musisz wykonywać.
Poki co to sciagnąłem całą paczkę phpBB 3.0.5 (usunąłem katalog install i config.php) i wgrywam na serwer (podmieniam pliki).
Właśnie podmieniłem wszystkie pliki. I nadal pokazuje inną wersje forum oraz zakładke .MODY
Sciągnąłem ten pakiet,ale gdzie tam jest mowa o aktualizacji samej bazy danych?
Właśnie podmieniłem wszystkie pliki. I nadal pokazuje inną wersje forum oraz zakładke .MODY
Sciągnąłem ten pakiet,ale gdzie tam jest mowa o aktualizacji samej bazy danych?
Wgraj na serwer katalog
install/ z tej paczki i z konta głównego administratora uruchom w przeglądarce plik install/database_update.php.Re: [POMOCY] Update 3.0.4 do 3.0.5
No i dostałem cos takiego:
Jak sie tego pozbyc?
Cos takiego pokazuje jak wchodze w zakłdakę .MODY:
I faktycznie pokazuje ,ze mam juz wersje 3.0.5 ,ale nadal mam zakładke .MODY jak probowalem kiedys instalowax shoutboxa ,ale go nie mam.Aktualizowanie bazy danych do ostatniego stabilnego wydania
Typ bazy danych :: mysqli
Poprzednia wersja :: 3.0.5
Zaktualizowana wersja :: 3.0.5
Aktualizacja struktury bazy danych
Postęp :: Żadne aktualizacje nie są wymagane
Aktualizowanie danych
Postęp :: Żadne aktualizacje nie są wymagane
Aktualizowanie wersji i optymalizacja tabel
Postęp :: . . Gotowe
Wynik :: Brak błędów
Aktualizacja zakończona
Upewnij się, że zaktualizowałeś także pliki forum. Ten plik aktualizuje tylko bazę.
Zaloguj się teraz na swoje forum i sprawdź czy wszystko działa poprawnie. Nie zapomnij skasować, zmienić nazwy lub przenieść katalogu install!
Jak sie tego pozbyc?
Cos takiego pokazuje jak wchodze w zakłdakę .MODY:
Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]
Table 's87_phpbb3.SHOUTBOX_TABLE' doesn't exist [1146]
SQL
SELECT COUNT(shout_id) as total FROM SHOUTBOX_TABLE
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 163
CALL: dbal->sql_error()
FILE: includes/acp/acp_shoutbox.php
LINE: 143
CALL: dbal_mysqli->sql_query()
FILE: includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: acp_shoutbox->main()
FILE: adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()
Musisz mieć jakieś pozostałości po tej modyfikacji (dołączone do niej pliki).
Ale jakie pozostalosci jak przeciez pliki mam nowe od 3.0.5 ?
Zostały pliki od modyfikacji na serwerze, a w bazie danych są odnośnie nich zachowane informacje.
Jak sie tego pozbyc?
Zobacz jakie pliki i zapytania SQL były dołączone do modyfikacji i po prostu usuń je z serwera i bazy danych.