i przeczytaj ten tema setke razy wtedy może zrozumiesz i wykonasz poprawnie
usunąć
zmień chmody na 777 dla katologów 
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
Kod: Zaznacz cały
Warning: File upload error - unable to create a temporary file in Unknown on line 0
Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/www/drizzt.awardspace.com/phpBB2/includes/page_header.php on line 483
Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/www/drizzt.awardspace.com/phpBB2/includes/page_header.php on line 485
Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/www/drizzt.awardspace.com/phpBB2/includes/page_header.php on line 486Przy wgraniu avatara
Forum dopiero co założone...
http://drizzt.xt.pl/
Wie ktoś o co chodzi?
chmody 777 dla folderu
Działo mi się to przy chmodach na 777… pomogło założenie nowego konta na danym hostingu.(Nawet jak wywalałem wszystko z bazy danych i instalowałem jeszcze raz forum to się chrzaniło) Wie ktoś może dlaczego na awardspace.com po włączeniu panelu admina jest wszystko kk, a na lycosie rozszerza się cala lewa ramka, a prawa jest bardzo mała?(na tych samych plikach forum) 
sprawdź 666Vanshar pisze:Działo mi się to przy chmodach na 777
oczywiście chmody ustawiasz na foldery i podfoldery
images/avatar chmody na obydwa foldery
albowiem reklamy na lycosie są wyświetlane w każdej ramce a PA sklada sie z 2 ramek i dlatego dzieją się takie problemy. kiedyś pomagało kilkakrotne naciśnięcie F5Vanshar pisze:Wie ktoś może dlaczego na awardspace.com po włączeniu panelu admina jest wszystko kk, a na lycosie rozszerza się cala lewa ramka, a prawa jest bardzo mała?(na tych samych plikach forum)
Wracając do tematu to mam problem jak powyżej, wiem czemu się tak dzieje, ale nie wiem jak to naprawić...
To jest wycinek kodu w którym się sypie...
check_image_type to funkcja, na której zacina się skrypt pierwszy raz... Po wywdytowaniu funkcji wg. postu 2 - funkcja zaczyna działać poprawnie...
Natomiast pojawia się błąd w switch ($type) otóż zmienna $type jest zawsze pusta, dlatego switch zawsze wykonuje opcję default...
Kilkanaście linijek wcześniej jest coś takiego:
Zmienne $width, $height, $type są zerowane i tak pozostają... Jeśli na sztywno przypiszę im wartość (np. 1) wtedy wszystko działa tylko dla typu przypisanego na sztywno i nie działa sprawdzanie rozmiaru...
Przypuszczam, że nawala zmiena $avatar_filename lub $avatar_realname w funkcji user_avatar_upload, ale nie wiem jak to naprawić... Może błąd jest gdzieś wogóle poza tym plikiem, bo oczywiście to jest orginalny plik usercp_avatar.php z najjnowszej wersji skryptów (ale na starszych wersjach miałem to samo)...
Czy ktoś wie jak to naprawić??
Oczywiście wszystkie chmod'y są dobrze ustawione - sprawdziłem tysiąc razy!!
Może ktoś mógłby mi podesłąć swój działający plik...
if ( !($imgtype = check_image_type($avatar_filetype, $error, $error_msg)) )
{
return;
}
switch ($type)
{
// GIF
case 1:
.
.
.
default:
@unlink($tmp_filename);
message_die(GENERAL_ERROR, 'Unable to upload file', '', __LINE__, __FILE__);
}check_image_type to funkcja, na której zacina się skrypt pierwszy raz... Po wywdytowaniu funkcji wg. postu 2 - funkcja zaczyna działać poprawnie...
Natomiast pojawia się błąd w switch ($type) otóż zmienna $type jest zawsze pusta, dlatego switch zawsze wykonuje opcję default...
Kilkanaście linijek wcześniej jest coś takiego:
function user_avatar_upload($mode, $avatar_mode, &$current_avatar, &$current_type, &$error, &$error_msg, $avatar_filename, $avatar_realname, $avatar_filesize, $avatar_filetype)
{
global $board_config, $db, $lang;
$ini_val = ( @phpversion() >= '4.0.0' ) ? 'ini_get' : 'get_cfg_var';
$width = $height = 0;
$type = '';Przypuszczam, że nawala zmiena $avatar_filename lub $avatar_realname w funkcji user_avatar_upload, ale nie wiem jak to naprawić... Może błąd jest gdzieś wogóle poza tym plikiem, bo oczywiście to jest orginalny plik usercp_avatar.php z najjnowszej wersji skryptów (ale na starszych wersjach miałem to samo)...
Czy ktoś wie jak to naprawić??
Oczywiście wszystkie chmod'y są dobrze ustawione - sprawdziłem tysiąc razy!!
Może ktoś mógłby mi podesłąć swój działający plik...
Pozdrawiam
Łukasz "Makuś"
Łukasz "Makuś"
Witam. Jestem nowy i od wczoraj próbuje zrobić swoje forum i narazie jedyny problem jaki napotkałem to z avatarami
Przy ładowaniu ze swojego dysku wyskakuje mi coś takiego:
Natomiast przy ładowaniu z jakiejś lolalizacji pisze że profil został zaktualizowany ale niestety avatarku dalej nie ma. Pomóżcie prosze.
Warning: copy(./images/avatars/upload/39334590044716e3e22b09.gif) [function.copy]: failed to open stream: Brak dostępu in /home/feles/public_html/includes/usercp_avatar.php on line 355feles, dlaczego podpinasz się pod nie swoje posty ??
ustaw chmody na odpowiednie katalogi
ustaw chmody na odpowiednie katalogi
Yy myślałem że będzie lepiej jak napisze w poście na ten temat na który potrzebuje odpowiedzi zamiast robić kolejny temat. Ustawiałem chmody na images/avatars i dalej to samo ;/ tzn pod Total Commanderem nie chciało mi ustawić chmodów nie wiem dlaczego ale coś pod flash xp działało więc dalej nie wiem o co chodzi.
To ja jeszcze dodam, że jeśli korzysta się z providera home.pl to należy w katalogu głównym domeny z forum utworzyć katalog /tmp i nadać mu CHMOD`em lub TotalCommanderem lub czym kto woli atrybut 777. Jeśli np. wrzucimy sobie skrypty do katalogu /forum to i tak musimy utworzyć tmp w root. Walczyłem pół dnia z tym dziś i operacja zakończyła się sukcesem 
Dostałem wiadomość że na moim forum pojawia się błąd
Wszystkie chmody mam poprawnie ustawione. Ścieżkę do folderu też. Wgrywałem na nowo plik usercp_avatar.php i nie pomogło. Jak to naprawić?? proszę o pomoc
PS. To są moje linie d 170 do 180
Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/webmast/:/tmp/:/var/www/:/usr/local/lib/php/:/etc/virtual/) in /home/webmast/domains/webmasterstwo.com/public_html/includes/usercp_avatar.php on line 170
Dzieje się tak kiedy prubuje użyć funkcji Wyślij Emblemat z adresu:Could not write avatar file to local storage. Please contact the board administrator with this message
DEBUG MODE
Line : 179
File : usercp_avatar.php
Wszystkie chmody mam poprawnie ustawione. Ścieżkę do folderu też. Wgrywałem na nowo plik usercp_avatar.php i nie pomogło. Jak to naprawić?? proszę o pomoc
PS. To są moje linie d 170 do 180
$tmp_filename = tempnam($tmp_path, uniqid(rand()) . '-');
$fptr = @fopen($tmp_filename, 'wb');
$bytes_written = @fwrite($fptr, $avatar_data, $avatar_filesize);
@fclose($fptr);
if ( $bytes_written != $avatar_filesize )
{
@unlink($tmp_filename);
message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not write avatar file to local storage. Please contact the board administrator with this message', '', __LINE__, __FILE__);
}
ustaw chmody na 777 dla folderów.
szukaj odpowiedzi na forum.
szukaj odpowiedzi na forum.