Adres Jabbera - jak usunąć to pole?
Adres Jabbera - jak usunąć to pole?
W Panelu Administracyjnym jest pole ( w zakładce "Użytkownicy i grupy" w "Profilu"), które się nazywa "Adres Jabbera".
Co to jest Adres Jabbera? Jak się można pozbyć tego pola z Panelu Administratora?
Co to jest Adres Jabbera? Jak się można pozbyć tego pola z Panelu Administratora?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u
Lech-u
Re: Adres Jabbera - jak usunąć to pole?
Wejdź w ACP > Użytkownicy i Grupy > Dodatkowe pola profilu
Tam można zarządzać polami, edytować czy usunąć. Po wszystkim warto wyczyścić bufor/cache.
Tam można zarządzać polami, edytować czy usunąć. Po wszystkim warto wyczyścić bufor/cache.
Wiem, że tu się zarządza polami z profilu.
Problem w tym, że to pole, jako jedyne, nie występuje na liście pól w sekcji "Dodatkowe pola profilu".
Inne pola można usuwać, zmieniać ich "obowiązkowość" itp, ale tego pola nie ma w tym miejscu.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u
Lech-u
Tak samo nie ma w "Dodatkowych polach profilu" miejsca na edycję pola "Data urodzenia".
Oba te pola znajdują się w tej samej sekcji Profilu, a więc może to trzeba jakoś usunąć z kodu phpbb?
Czyli nie w panelu administracyjnym, tylko np. w FTP?
Oba te pola znajdują się w tej samej sekcji Profilu, a więc może to trzeba jakoś usunąć z kodu phpbb?
Czyli nie w panelu administracyjnym, tylko np. w FTP?
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u
Lech-u
A jabber masz włączony na forum? Jeśli tak to możesz wyłączyć w ACP > Ogólne > Ustawienia Jabbera (w Komunikacja).
W tym miejscu mam Wyłączonego Jabbera.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u
Lech-u
A jaką masz wersję phpBB i stylu? Ja nic nie robiłem w kontekście Jabbera, a nie mam go jako pole w profilu.
phpbb = 3.3.1
Styl = prosilver
To pole Jabbera było także w poprzednich wersjach phpbb. Prosilver mam od zawsze.
Styl = prosilver
To pole Jabbera było także w poprzednich wersjach phpbb. Prosilver mam od zawsze.
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u
Lech-u
Podrzuć screen z tym polem.
W załączniku jest zrzut ekranu z tym polem.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2021-01-19 115142.png
- (70.38 KiB) Pobrany 329 razy
Pozdrawiam serdecznie
Lech-u
Lech-u
Ok, więc myślałem o czymś innym. Wydaje mi się, że to pole powinno zostać ukryte i jest to mały błąd phpBB.
Napiszę na phpbb.com pytanie o to.
Napiszę na phpbb.com pytanie o to.