Lista użytkowników

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
arsmageddon

Lista użytkowników

Post autor: arsmageddon » 17 września 2013, 09:01

Witam.
Pytanie mam takie - jak uzyskać listę użytkowników forum wraz z ich imieniem i nazwiskiem, które podają przy rejestracji? Muszę mieć podgląd kto już a kto jeszcze nie zarejestrował się na forum. Sprawdzałem w bazie - w tabeli phpbb_users są dane ale - o dziwo - bez takich informacji a użytkownik wypełnia te pola.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Lista użytkowników

Post autor: jaroslw » 17 września 2013, 09:52

Zakładam, że te pola zrealizowałeś przez dodatkowe pola profilu w phpBB. Dane są przechowywane w tabeli phpbb_profile_fields_data. Ponadto w panelu administracji => KONFIGURACJA SERWERA => Obciążenie serwera możesz włączyć pokazywanie tych pól na liście użytkowników (opcja Wyświetlaj dodatkowe pola na liście użytkowników).
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

arsmageddon

Post autor: arsmageddon » 19 września 2013, 23:38

W phpbb_profile_fields_data są te dane, ale część danych mam w formie np. takiej : 4b6fc582656b Czy to przypadkiem nie w związku z polskimi czcionkami?
Natomiast włączenie pokazywania tych pół na liście nie działa :( Tworzyłem je w Użytkownicy i grupy > użytkownicy > Dodatkowe pola profilu.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 20 września 2013, 14:04

Przeglądasz tę tabelę w phpMyAdminie? On potrafi skracać treść, jeśli jest za długa i chyba w zależności od konfiguracja może wyświetlać hash (wydaje mi się, że można to było gdzieś wyłączyć). Sprawdź czy podczas edycji danego wiersza zawartość będzie się poprawnie wyświetlała.

Wyświetlanie na liście użytkowników rzeczywiście nie działa. Zmyliła mnie trochę nazwa tej opcji i przyznam szczerze, że nie wiem, gdzie w takim razie po jej włączeniu miałyby się wyświetlać te pola.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

sedi

Post autor: sedi » 23 września 2013, 16:16

Aby dane pole wyświetlało się, musisz w ustawieniach danego pola zaznaczyć
Wyświetlaj w panelu zarządzania kontem: oraz Ukryj pole profilu:
https://kapitanweb.eu/ Tanie strony internetowe

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”