Problemy z paroma modami

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
mistrzou

Problemy z paroma modami

Post autor: mistrzou » 18 stycznia 2010, 20:24

wersja phpBB : 3.0.6
Direct Admin

mody które zainstalowałem, lecz z niewiadomych przyczyn nie chodzą :

- genders : wszystko poprawnie zainstalowałem również dla swojego stylu w epochu i po wybraniu płci nie działają obrazki (płeć się nie wyświetla) miałem tylko 1 problem z wyszukaniem w styles/subsilver2/imageset/imageset.cfg tego :

Kod: Zaznacz cały

img_icon_topic_unapproved = icon_topic_unapproved.gif*18*19
w epochu roznilo sie to tylko rozmiarami : gif*20*20, dodalem po tym to co trzeba i nie dzialalo. Potem zmienilem na *18*19 jak w subsilver2 i rowniez nie dziala

Probowalem roznych rzeczy nic niestety nie pomaga... dodałem również SQL ale nie wiem czy dobrze więc prosiłbym o informacje jak dodać do SQL

Highslide - mod ktory umozliwia ogladanie obrazkow w zalocznikach w nowym oknie.. zainstalowalem - nie dziala juz tu nie wnikalem czemu bo nie mam na to czasu pewnie poprostu crap

profileviews - nie działa również nie wnikałem

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problemy z paroma modami

Post autor: @Marcin » 18 stycznia 2010, 20:56

Jeśli te mody Ci nie działają to na pewno one są źle zainstalowane, instalowałem je już kilka razy i za każdym razem nie było problemów.
mistrzou pisze:- genders : wszystko poprawnie zainstalowałem również dla swojego stylu w epochu i po wybraniu płci nie działają obrazki (płeć się nie wyświetla) miałem tylko 1 problem z wyszukaniem w styles/subsilver2/imageset/imageset.cfg tego :

img_icon_topic_unapproved = icon_topic_unapproved.gif*18*19
to znajdź samo:

img_icon_topic_unapproved
i po dodaj kod z moda.
Wsparcie phpBB PL !!

mistrzou

Re: Problemy z paroma modami

Post autor: mistrzou » 19 stycznia 2010, 12:32

@Marcin dzieki.. nie w tym problem byl znalazlem dzis w necie i sie okazalo ze nie wyczyscilem zestawow ikon. Z Highslide poradzilem sobie a z profileviews nie wiem.. moze ktos zna nazwe moda ktory pokazuje ilosc wyswietlen profilu dla stylu subsilver2?? albo ktory daje mozliwosc komentarzy rowniez dla stylu subsilver2??

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”