Uprawnienia do usuwania postów

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Awatar użytkownika
AAC

Uprawnienia do usuwania postów

Post autor: AAC » 12 września 2009, 09:43

Mam pytanko jak ustawić i gdzie uprawnienia dla zarejestrowanych użytkowników aby mogli oni kasować swoje posty tylko po określonym czasie. Coś podobnego zauważyłem na tym forum.
Ja u siebie jak nadam uprawnienia, że zarejestrowany użytkownik może kasować posty to opcja jest dostępna we wszystkich postach starych i nowych. Proszę o wskazówki.
Dotyczy forum www.aac.com.pl/forum/forum.html
AAC- Chłodzenie i wyciszanie twojego komputera

pit

Re: Uprawnienia do usuwania postów

Post autor: pit » 12 września 2009, 15:31

aby mogli oni kasować swoje posty tylko po określonym czasie.
Standardowo normalny użytkownik może usunąć swój post do czasu gdy ktoś nie odpisze, potem to już tylko admin i mod mają taką możliwość.
Ja u siebie jak nadam uprawnienia, że zarejestrowany użytkownik może kasować posty to opcja jest dostępna we wszystkich postach starych i nowych.
Bo jesteś adminem albo modem albo jednym i drugim.

Awatar użytkownika
AAC

Post autor: AAC » 12 września 2009, 21:11

Właśnie to mnie dziwi i dlatego zadałem to pytanie. W PA mam ustawione - Zezwolenia grup w forach > Zarejestrowaniu użytkownicy > wybrane forum > opcja Akcje i tu mam zaznaczone Może usuwać własne posty na TAK jednak mimo tego standardowy użytkownik forum nie może usuwać własnych postów. Co mogę jeszcze zrobić? Gdzie szukać?

Pozdrawiam

pit

Post autor: pit » 12 września 2009, 21:28

Co mogę jeszcze zrobić?
Zrób to samo dla fora->zezwolenia forum.

Awatar użytkownika
AAC

Post autor: AAC » 12 września 2009, 21:40

Zrobiłem już wcześniej dalej to samo:(

wiesieks
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: wiesieks » 12 września 2009, 22:22

Podstawowe pytanie: Dlaczego chcesz aby zarejestrowani użytkownicy mogli usuwać swoje posty??? Jeżeli już ktoś napisze po ich poście to usunięcie jego wnosiło by tylko bałagan, w uprawnieniach nadajesz jak w/w aby mogli usuwać swoje posty przed napisaniem odpowiedzi na nie i już

Awatar użytkownika
AAC

Post autor: AAC » 13 września 2009, 10:08

Chcę aby mogli usuwać tylko ostatni post napisany przez siebie ale tak właśnie nie jest mimo iż dobrze jak mi się wydaje ustawiłem uprawnienia.

Dodam, że np. Utworzona grupa o nazwie VIP ma te same ustawione uprawnienia co zarejestrowany użytkownik.
VIP może usuwać ostatni post, zarejestrowany użytkownik zaś nie :( Gdzie może leżeć jeszcze problem?

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”