Mam pytanko jak ustawić i gdzie uprawnienia dla zarejestrowanych użytkowników aby mogli oni kasować swoje posty tylko po określonym czasie. Coś podobnego zauważyłem na tym forum.
Ja u siebie jak nadam uprawnienia, że zarejestrowany użytkownik może kasować posty to opcja jest dostępna we wszystkich postach starych i nowych. Proszę o wskazówki.
Dotyczy forum www.aac.com.pl/forum/forum.html
Uprawnienia do usuwania postów
Uprawnienia do usuwania postów
AAC- Chłodzenie i wyciszanie twojego komputera
Re: Uprawnienia do usuwania postów
Standardowo normalny użytkownik może usunąć swój post do czasu gdy ktoś nie odpisze, potem to już tylko admin i mod mają taką możliwość.aby mogli oni kasować swoje posty tylko po określonym czasie.
Bo jesteś adminem albo modem albo jednym i drugim.Ja u siebie jak nadam uprawnienia, że zarejestrowany użytkownik może kasować posty to opcja jest dostępna we wszystkich postach starych i nowych.
Właśnie to mnie dziwi i dlatego zadałem to pytanie. W PA mam ustawione - Zezwolenia grup w forach > Zarejestrowaniu użytkownicy > wybrane forum > opcja Akcje i tu mam zaznaczone Może usuwać własne posty na TAK jednak mimo tego standardowy użytkownik forum nie może usuwać własnych postów. Co mogę jeszcze zrobić? Gdzie szukać?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zrób to samo dla fora->zezwolenia forum.Co mogę jeszcze zrobić?
Zrobiłem już wcześniej dalej to samo:(
Podstawowe pytanie: Dlaczego chcesz aby zarejestrowani użytkownicy mogli usuwać swoje posty??? Jeżeli już ktoś napisze po ich poście to usunięcie jego wnosiło by tylko bałagan, w uprawnieniach nadajesz jak w/w aby mogli usuwać swoje posty przed napisaniem odpowiedzi na nie i już
Chcę aby mogli usuwać tylko ostatni post napisany przez siebie ale tak właśnie nie jest mimo iż dobrze jak mi się wydaje ustawiłem uprawnienia.
Dodam, że np. Utworzona grupa o nazwie VIP ma te same ustawione uprawnienia co zarejestrowany użytkownik.
VIP może usuwać ostatni post, zarejestrowany użytkownik zaś nie
Gdzie może leżeć jeszcze problem?
Dodam, że np. Utworzona grupa o nazwie VIP ma te same ustawione uprawnienia co zarejestrowany użytkownik.
VIP może usuwać ostatni post, zarejestrowany użytkownik zaś nie