hasło do MyAdmin

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Luna

hasło do MyAdmin

Post autor: Luna » 09 sierpnia 2009, 23:31

Witam!

Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w stylu DVGFX2 mogę znaleźć plik config.php, a konkretnie hasło do phpMyAdmin?

Wiem, że pytanie brzmi dość głupio, ale znajomy postawił mi forum, a teraz muszę sobie radzić sama...

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Re: hasło do MyAdmin

Post autor: huber2t » 10 sierpnia 2009, 06:17

Plik config.php zawsze jest w głównym katalogu phpbb3

Hasła tam nie znajdziesz, w panelu hostingu musisz jego szukać. W pliku config.php masz hasło ale do bazy danych która jest w phpmyadmin

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 10 sierpnia 2009, 09:43

Zwykle są to jednak te same dane. To tylko graficzne narzędzie do zarządzania bazą danych.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Luna

Post autor: Luna » 10 sierpnia 2009, 20:12

Tzn.? Łopatologicznie proszę. Możecie dać jakiegoś screena? Być może patrzę na to hasło, a nawet nie wiem, że to to. Forum prowadzę już jakieś pół roku, ale wcześniej nie wprowadzałam większych zmian, tak więc można powiedzieć, że dopiero zaczynam przygodę z jego techniczną stroną, tak więc proszę, bądźcie wyrozumiali :).

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 10 sierpnia 2009, 20:48

Zaloguj się na serwer przez FTP. Następnie w głównym katalogu forum znajdziesz plik config.php. Ściągnij go na swój dysk. Otwórz dowolnym edytorem (polecam Notepad++). Hasło znajdziesz między apostrofami w zmiennej $dbpasswd, a nazwę bazy danych (zwykle jest ona loginem) w zmiennej $dbname. Jeśli nie rozumiesz któregoś punktu, zajrzyj do naszej bazy wiedzy.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Luna

Post autor: Luna » 10 sierpnia 2009, 20:55

Wielkie dzięki, mam nadzieję, że sobie poradzę. Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”