Aktualizowałem wczoraj forum do najnowszej wersji 3.0.3
Nie wiem czy to przez tą aktualizację, czy to może coś z czasem na serwerze, teraz mam na forum czas +1, przestawiłem czas forum na [UTC] Burkina Faso, Portugala, Sierra Leone, W...
Mimo to wszyscy użytkownicy mają czas + 1 oraz przy rejestracji nowego użytkownika też jest czas +1.
Co mam z tym zrobić, żeby znowu wszyscy mieli czas prawidłowy i przy rejestracji też był prawidłowy?
Zauważyłem też, że u was czas tak samo jest o +1 do przodu i przy rejestracji to samo. Zerknąłem też na phpbb2.pl i u nich to samo.
W końcu nie wiem o co chodzi, skoro wszędzie jest tak samo :/
Dziwny probem z czasem na forum i przy rejestracji
Re: Dziwny probem z czasem na forum i przy rejestracji
Poprawnie strefa powinna być ustawiona na [UTC +1] Europa Środkowa, Afryka Zachodnia, a czas letni wyłączony. Zmian musisz dokonać w PA i swoim profilu. Żeby zmienić ustawienia czasu dla wszystkich użytkowników forum, wykonaj zapytanie SQL:
Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb_users SET user_dateformat = 'format_daty' WHERE user_id <> 1;Re: Dziwny probem z czasem na forum i przy rejestracji
Sorki, może trochę źle się wyraziłem, na forum mam czas [UTC +1] i włączony czas letni, natomiast na chwilę włączyłem czas [UTC]. Chodziło mi o to, że nic się nie zmieniło :/
Oki, to czas mam dobrze ustawiony tylko włączony czas letni, to może podrzucisz mi zapytanko wyłączające czas letni dla wszystkich userów.
Tj, jak wyłączę czas letni to w lecie trzeba będzie znowu przestawiać czas?
Oki, to czas mam dobrze ustawiony tylko włączony czas letni, to może podrzucisz mi zapytanko wyłączające czas letni dla wszystkich userów.
Tj, jak wyłączę czas letni to w lecie trzeba będzie znowu przestawiać czas?
Re: Dziwny probem z czasem na forum i przy rejestracji
snakedoo pisze:to może podrzucisz mi zapytanko wyłączające czas letni dla wszystkich userów.
UPDATE phpbb_users SET user_dst = 0 WHERE user_id <> 1;Tak, wtedy możesz wykonać zapytanie:snakedoo pisze:jak wyłączę czas letni to w lecie trzeba będzie znowu przestawiać czas?
UPDATE phpbb_users SET user_dst = 1 WHERE user_id <> 1;Re: Dziwny probem z czasem na forum i przy rejestracji
Pięknie dziękuję 
Wszystko śmiga idealnie.
Wszystko śmiga idealnie.