Witam.
Pracowałem wcześniej na SMF, ale dla wymogów, musiałem stworzyc dla klanu forum w phpBB3. Chciałbym wgrać Shoutbox'a, ale jestem zielony w tym -,- Proszę nie odsyłac mnie do tematów, czy do instrukcji zawartych w paczce z Shout'em. Niech mi ktoś opisze krok po kroku jak to sie robi, bede wdziewczny.
Pozdrawiam.
Shoutbox dla phpBB3.
Re: Shoutbox dla phpBB3.
Wiesz, instrukcja zawarta w modyfikacji to właśnie wspomniane `krok po kroku` 
Trzeba tylko umieć ją czytać
To Ci powinno pomóc:
Jak instalować modyfikacje?
Trzeba tylko umieć ją czytać
Jak instalować modyfikacje?
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` 
Człowieku, przecież tam masz nawet wszystko napisane po polsku (musisz wybrać najpierw język polski z listy). Dosłownie jest napisane jak dla głupiego.
-
shadoworama
WitamdaroPL pisze:Człowieku, przecież tam masz nawet wszystko napisane po polsku (musisz wybrać najpierw język polski z listy). Dosłownie jest napisane jak dla głupiego.
przeanalizowalem ta instrukcje dokladnie i probowalem robic tak jak tam pisze Ale jest problem co mam zrobic jesli mam modyfikowac jakis plik a go nie ma ? No chyba ze ja go znalezc nie umiem szukam dokladnie w tych lokalizacjach jakie sa podane
Wersja phpbb3.0.2 a chce wgrac shoutboxa made in przemo Nie jestem w tej dziedzinie specjalista dlatego zadaje glupie pytania to moje pierwsze forum wiec prosze o wyrozumialosc
Shoutbox by Przemo to modyfikacja dla phpBB2, a ty o ile mi się wydaje używasz phpBB3. Modyfikacje z phpBB2 nie będą działać na phpBB3 i odwrotnie.
-
shadoworama
hm nie wiedzialem tego ... juz kilka dni sie mecze z tym shoutboxem no nic w takim razie dziekuje za pomoc 
-
shadoworama
Powroce do tematu bo moze komus sie jeszcze to przyda Mianowicie dzisiaj postanowilem zainstalowac shoutboxa jednakze jeszcze innego
sciagnalem go z tej strony
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=608516
zrobilem krok po kroku co wymagali. DO tego shoutboxa trzeba miec php powyzej 5.1 Jednak mi nadal nie dzialalo pomimo ze zainstalowalem wiec sprawdzilem instrukcje phpbb3-chat-0.2.0\templates\prosilver.xml moj motyw to prosilver
Zrobilem krok po kroku co trzeba bylo pododawac pozmieniac i ku memu zaskoczeniu shoutbox zadzialal Nie mam tego moda w panelu ad ale w uprawnieniach globalnych uzytkownikow pokazala mi sie zakladka chat po ustawieniu uprawnien CHat stoi i jest bez bolu problemu itp nie wiem dlaczego z Ajaxem tez mialem problem a z tym poszlo bez bolu
Mam nadzieje ze komus ten wywod sie przyda Jestem w te klocki laikiem
Pozdrawiam
http://sourceforge.net/project/showfile ... _id=608516
zrobilem krok po kroku co wymagali. DO tego shoutboxa trzeba miec php powyzej 5.1 Jednak mi nadal nie dzialalo pomimo ze zainstalowalem wiec sprawdzilem instrukcje phpbb3-chat-0.2.0\templates\prosilver.xml moj motyw to prosilver
Mam nadzieje ze komus ten wywod sie przyda Jestem w te klocki laikiem
Pozdrawiam