Shout Box
Shout Box
Jestem nieco ciemny w php i chciałbym się zapytać jak dodać Shout Box na forum?
Jakie czynności trzeba wykonać od podstaw by zainstalować taki dodatek na forum.
Proszę o pomoc...
Jakie czynności trzeba wykonać od podstaw by zainstalować taki dodatek na forum.
Proszę o pomoc...
-
lukasz_magik
- Kontakt:
Re: Shout Box
Jak pobierasz jakiś mod to jest tam plik install.txtlukdrz pisze:Jestem nieco ciemny w php i chciałbym się zapytać jak dodać Shout Box na forum?
Proszę o pomoc...
http://www.forum.gtaadvance.prv.pl - Forum o całej serii GTA!
http://www.gtaadvance.prv.pl - Strona o całej serii GTA!
http://www.gtaadvance.prv.pl - Strona o całej serii GTA!
Polecam ten http://phpbb 2.pl/download.php?d=107lukdrz pisze:a skąd ściągnąć odpowiedni mod?
co do komend to właśnie myśle że ktoś mi pomoże
bez spacji pomiędzy bb a 2.
Kod: Zaznacz cały
#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
CREATE TABLE phpbb_shoutbox (
id int(11) NOT NULL auto_increment,
sb_user_id int(11) NOT NULL,
msg varchar(255) NOT NULL,
timestamp int(10) unsigned NOT NULL,
sb_username varchar(255) NOT NULL,
PRIMARY KEY (id)
);
CREATE TABLE phpbb_shoutbox_config (
config_name varchar(255) NOT NULL,
config_value varchar(255) NOT NULL,
PRIMARY KEY (config_name)
);
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest_view','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_guest','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete_all','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_delete','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit_all','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_edit','0');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_bbcode','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('allow_smilies','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('links_names','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('make_links','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('count_msg','100');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('delete_days','30');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('text_lenght','500');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('word_lenght','90');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_format','D G:i');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('date_on','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shoutbox_on','1');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_width','630');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('shout_height','130');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id','');
INSERT INTO phpbb_shoutbox_config (config_name, config_value) VALUES ('banned_user_id_view','');http://www.snooker.6r.pl/db_update.rar
ÅšciÄ…gnij to, rozpakuj, wyÅ›lij na swój serwer, otwórz ten plik naa serwerze, i potem usuÅ„ go z serwera
Ściągnij to, rozpakuj, wyślij na swój serwer, otwórz ten plik naa serwerze, i potem usuń go z serwera
eh nie wyszło
uruchomiłem update, zrobiło się co miało się zrobić ale Shout Box'a nie widać...
Gdy chce wejść z panelu administratora w ShoutBox , wyskakuje błąd:
pytanie (może dla was oczywiste), czy jak zrobiłem update to musze edytować wszystkie pliki według instrukcji?
w instrukcji oczywiście mam wzmianke:
a wiec po update nie powinienem nic zmieniac, czyż nie?
No ale problem nadal występuje...
uruchomiłem update, zrobiło się co miało się zrobić ale Shout Box'a nie widać...
Gdy chce wejść z panelu administratora w ShoutBox , wyskakuje błąd:
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'lukdrz_gori.SHOUTBOX_CONFIG_TABLE' doesn't exist
SELECT * FROM SHOUTBOX_CONFIG_TABLE
Line : 36
File : admin_shoutbox.phpw instrukcji oczywiście mam wzmianke:
Upload and run as forum admin: db_install.php
or insert it manually:Ten błąd oznacza że tabela nie istnieje.lukdrz pisze:eh nie wyszło
Gdy chce wejść z panelu administratora w ShoutBox , wyskakuje błąd:pytanie (może dla was oczywiste), czy jak zrobiłem update to musze edytować wszystkie pliki według instrukcji?Kod: Zaznacz cały
DEBUG MODE SQL Error : 1146 Table 'lukdrz_gori.SHOUTBOX_CONFIG_TABLE' doesn't exist SELECT * FROM SHOUTBOX_CONFIG_TABLE Line : 36 File : admin_shoutbox.php![]()
w instrukcji oczywiście mam wzmianke:a wiec po update nie powinienem nic zmieniac, czyż nie?Kod: Zaznacz cały
Upload and run as forum admin: db_install.php or insert it manually:No ale problem nadal występuje...