Przejście z phpbb by przemo na phpbb3

Pomoc przy konwersji phpBB 2.0.x lub innych skryptów do phpBB 3.0.x. Dyskusje na temat istniejących konwerterów oraz ich tworzenia.
tomko111

Przejście z phpbb by przemo na phpbb3

Post autor: tomko111 » 18 stycznia 2010, 14:12

Witam serdecznie, wkrótce chcę przenieść forum na skrypt phpbb3, mam kilka pytań:

wgrałem już skrypt phpbb3 pod adres: http://nokia5530.eu/f3 , moje pytanie brzmi:

Czy jest jakaś możliwość, bo w phpbb by przemo użytkownicy wypełniali dodatkowe pola (sieć, wersja oprogramowania) aby pojawiło się to w phpbb3 pod avatarem? Wiem, że można tworzyć pola, ale nie chciałbym, aby użytkownicy musieli je wypełniać jeszcze raz.

W phpbb by przemo miałem zainstalowany moduł PIW, czy jest jakaś możliwość, aby zainstalować go w phbb3 i przenieść ilość piw? Albo, żeby chociaż te piwa zamienić na pochwały, żeby użytkownik nie startował od zera?

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam. :wink:

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Przejście z phpbb by przemo na phpbb3

Post autor: @Marcin » 18 stycznia 2010, 18:26

dodatkowe pola profilu użytkownicy będą musieli uzupełnić raz jeszcze. jeśli chodzi o moda BeerMod, to do phpBB3 nie ma takiej modyfikacji, natomiast jest bardzo podobna modyfikacja (a może nawet i lepsza) Thanks for post (dzięki za post) lub Helpmod.
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Konwersja”