Brak <meta> w overall_header.tpl przy meta hack

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
Awatar użytkownika
lathander

Brak <meta> w overall_header.tpl przy meta hack

Post autor: lathander » 04 września 2006, 10:20

chcialem zainstalwoac meta hack, i teraz przy ostatnim kroku mam w pliku overall_header.tpl znalezc "<meta>" i tu pojawia sie problem bo nie mam czegos takiego w tym pliku. mam tylko na samej gorze {META}. to po tym mam dodac to co musze zeby to dzialalo?
Ostatnio zmieniony 04 września 2006, 10:40 przez lathander, łącznie zmieniany 1 raz.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 września 2006, 10:23

Ważne jest aby ten kod był między znacznikami <head> i </head> Możesz to dadać po {META} lub w stylu powinieneś mieć coś takiego lub podobnego:

Kod: Zaznacz cały

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
i dodać po tym.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 04 września 2006, 10:33

a co jezeli teo tez nie mam :/ wogole to jest dziwne bo mam </head> ale nie mam <head>

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 września 2006, 10:35

Podaj mi kod pliku overall_header.tpl to na niego zerknę

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 04 września 2006, 10:39

nie wklejamy całej zawartosci pliku tylko dajemy załączniki

EDIT
Mateusz

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 września 2006, 10:49

Widze że w tym stylu zaszły spore poprawki. Spróbuj to wkleić przed {META} ale nie gwarantuje że zadzała. Zapewne w jakimś innym pliku jest początek standartowego subSilvera. Mógłbyś mi dać link do pobrania tego stylu to łatwiej byłoby mi pomóc.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 04 września 2006, 10:59

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 września 2006, 12:45

Przyznam że styl jest trochę dziwnie napisany.
Więc tak: ten kod spróbuj w pliku overall_header.tpl wstawić przed {META} i w pliku simple_header.tpl po:

<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css" />
Myślę że powinno zadziałać.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 04 września 2006, 12:58

niby zrobilem, tylko jak wpisuje slowa kluczowe w PA i klikam zapisz to one z tamtad znikaja, a potem jak biore podglad kodu strony po wejsciu na nia to mam tylko <META><META> i nic wiecej dotyczacego slow kluczowych, wiec chyba mod nie dziala :(
a teraz co musialbymzrobic zeby dodac slowa kluczowe normalnie nie przez hacka, biorac pod uwage moj plik overall_header.tpl?
widzialem juz strone viewtopic.php?t=4841&highlight=meta, ale moj plik nie posiada meta, jak widac wczesniej.

[ Dodano: 04 Wrzesień 2006, 14:14 ]
albo mzoe przed tym wszystkim co jest w overall_header.tpl dodac to co powinno byc i co jest w stylu subSilver czyli:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html dir="{S_CONTENT_DIRECTION}">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}">
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css">
i wtedy pod tym to co powinno byc w hacku:
{META_DESC}
??

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 września 2006, 13:20

lathander pisze:niby zrobilem, tylko jak wpisuje slowa kluczowe w PA i klikam zapisz to one z tamtad znikaja, a potem jak biore podglad kodu strony po wejsciu na nia to mam tylko <META><META> i nic wiecej dotyczacego slow kluczowych, wiec chyba mod nie dziala
A wykonałeś zapytania SQL od tego hacka?
lathander pisze:widzialem juz strone viewtopic.php?t=4841&highlight=meta, ale moj plik nie posiada meta, jak widac wczesniej.
Zrób tak jak pisałem Ci przy instalacji hacka.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 04 września 2006, 13:27

zapytanie sql? a jak to zrobic? dodalem te 2 wartosci do bazy ale czy o to chodzi?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 września 2006, 13:32

To coś takiego:
#
#-----[ SQL ]------------------------------------------
# Run the following command on your sql database (replace phpbb_ with your db prefix) or use the included db_update.php!
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('password_short','8');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('password_long','32');

Tu musimy wykonać zapytanie do bazy danych, możem skorzystać z phpMyAdmina, wchodząc w zakłądkę SQL, wklejając tam to zapytanie, oraz klikajac "go". Drugim sposobem jest użycie generatora ( http://www.phpbb2.pl/archiwum/db_generator.php ), który po wpisaniu polecenia wygeneruje nam plik, który wystarczy wgrać na serwer i uruchomić poprzez przeglądarke
Przykładowo to jest zapytaniem:

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('password_long','32'); 
i musisz je dodać do bazy danych.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 04 września 2006, 13:57

aha czyli wchodze na my admina, potem na sql i otwiera mie sie okienko w ktorym wpisuje to co mialem dodac do bazy danych czyli "meta_keywords" tak?

[ Dodano: 04 Wrzesień 2006, 15:34 ]
zrobilem tak. w tym okienku do wykonanaia zapytania wpisalem:
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('meta_keywords','');
po czym wynik zapytania byl taki:
Błąd

zapytanie SQL:

INSERT INTO phpbb_config( config_name, config_value )
VALUES (
'meta_keywords', ''
);

MySQL zwrócił komunikat:
#1062 - Duplicate entry 'meta_keywords' for key 1
a po przegladaj bylo cos takiego:
Błąd

zapytanie SQL:

SELECT *
FROM
WHERE CONCAT_WS( "-", config_name, config_value ) = "meta_keywords"
ORDER BY config_name, config_value

MySQL zwrócił komunikat:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE CONCAT_WS("-", config_name, config_value)
= "meta' at line 3

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 września 2006, 14:56

lathander za wklejenie całej zawartości pliku dostajesz ost.

a osoby pomagajace ktore widzą takie głupoty proszone są o nie udzielanie pomocy do puki błąd nie zostanie naprawiony bo będzie grozil współudział :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
lathander

Post autor: lathander » 04 września 2006, 19:37

sory bede pamietal!

a czy ktos moze pomoc :)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”