Optymalizacja zapytań, instalacja phpbb modified...

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
.tomek

Optymalizacja zapytań, instalacja phpbb modified...

Post autor: .tomek » 04 maja 2006, 16:53

Kiedyś wgrywałem hacki do forum ale teraz chciałbym dograć ich 30. Chcę poprostu zmodyfikowac forum do własnych potrzeb.... Jednak mam parę pytań dotyczących modyfikowania phpbb.

1) Kiedyś słyszałem, że nawet lekko zmodyfikowane forum generuje więcej zapytań do bazy niż np. phpbb modified by Przemo. Jak "zoptymalizować" to forum aby generowało mniej zapytań do sql?

2) Wiem jak wgrywać hacki na działającym już forum, czyli takim które jest już na serwerze... Ale jak zrobić aby po zainstalowaniu forum już było zmodyfikowane o te 30 moich hacków?

Z góry dziękuję za odp...

Awatar użytkownika
TrAvIkK
Zasłużony

Post autor: TrAvIkK » 04 maja 2006, 19:20

.tomek pisze:2) Wiem jak wgrywać hacki na działającym już forum, czyli takim które jest już na serwerze... Ale jak zrobić aby po zainstalowaniu forum już było zmodyfikowane o te 30 moich hacków?
Modyfikujesz normalnie pliki, jednak jeżeli hacki tworzą jakieś wpisy w bazie danych, te wpisy musisz dodać do pliku /install/schemas/mysql_basic.sql i wtedy podczas instalacji, zapytania od hacków zostaną dodane automatycznie.
.tomek pisze:1) Kiedyś słyszałem, że nawet lekko zmodyfikowane forum generuje więcej zapytań do bazy niż np. phpbb modified by Przemo. Jak "zoptymalizować" to forum aby generowało mniej zapytań do sql?
:arrow: http://phpbb.pl/forum/viewtopic.php?t=3014
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale sprawdź ten temat...
buu :P

.tomek

Post autor: .tomek » 04 maja 2006, 21:14

Dzięki, dam znać jak skończę :)

quba
Kontakt:

Post autor: quba » 05 maja 2006, 16:45

.tomek pisze:1) Kiedyś słyszałem, że nawet lekko zmodyfikowane forum generuje więcej zapytań do bazy niż np. phpbb modified by Przemo. Jak "zoptymalizować" to forum aby generowało mniej zapytań do sql?
zrób cacheowanie zapytan sql.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”