Kiedyś wgrywałem hacki do forum ale teraz chciałbym dograć ich 30. Chcę poprostu zmodyfikowac forum do własnych potrzeb.... Jednak mam parę pytań dotyczących modyfikowania phpbb.
1) Kiedyś słyszałem, że nawet lekko zmodyfikowane forum generuje więcej zapytań do bazy niż np. phpbb modified by Przemo. Jak "zoptymalizować" to forum aby generowało mniej zapytań do sql?
2) Wiem jak wgrywać hacki na działającym już forum, czyli takim które jest już na serwerze... Ale jak zrobić aby po zainstalowaniu forum już było zmodyfikowane o te 30 moich hacków?
Z góry dziękuję za odp...
Optymalizacja zapytań, instalacja phpbb modified...
- TrAvIkK
- Zasłużony
Modyfikujesz normalnie pliki, jednak jeżeli hacki tworzą jakieś wpisy w bazie danych, te wpisy musisz dodać do pliku /install/schemas/mysql_basic.sql i wtedy podczas instalacji, zapytania od hacków zostaną dodane automatycznie..tomek pisze:2) Wiem jak wgrywać hacki na działającym już forum, czyli takim które jest już na serwerze... Ale jak zrobić aby po zainstalowaniu forum już było zmodyfikowane o te 30 moich hacków?
.tomek pisze:1) Kiedyś słyszałem, że nawet lekko zmodyfikowane forum generuje więcej zapytań do bazy niż np. phpbb modified by Przemo. Jak "zoptymalizować" to forum aby generowało mniej zapytań do sql?
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale sprawdź ten temat...
buu