Tags - błąd

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
fmaciek

Tags - błąd

Post autor: fmaciek » 11 kwietnia 2006, 16:20

http://www.phpbb2.pl/download.php?d=522

Topic Tags [PL]
Pozwala na stworzenie dowolnej liczby tagów dodawanych przed tematami. Wyświetlane są one w widoku tematów, postów i wyszukiwarce. Dodatkowo można włączyć na danym forum podawanie taga jako obowiązek userów. Konfiguracja w ACP.

wgrałem tego moda jw

i mam taki błąd :

Kod: Zaznacz cały

Could not obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 't.topic_tag' in 'field list'

SELECT t.topic_id, t.topic_title, t.topic_tag, t.topic_status, t.topic_replies, t.topic_time, t.topic_type, t.topic_vote, t.topic_last_post_id, f.forum_name, f.forum_status, f.forum_id, f.auth_view, f.auth_read, f.auth_post, f.auth_reply, f.auth_edit, f.auth_delete, f.auth_sticky, f.auth_announce, f.auth_pollcreate, f.auth_vote, f.auth_attachments FROM phpbbtopics t, phpbbforums f WHERE t.topic_id = 447 AND f.forum_id = t.forum_id

Line : 155
File : viewtopic.php

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 11 kwietnia 2006, 17:06

Wykonaj zapytania w bazie:

ALTER TABLE `phpbb_topics` ADD `topic_tag` varchar(255) NOT NULL;
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_tags_list` text NOT NULL;
ALTER TABLE `phpbb_forums` ADD `forum_require_tag` int(1) NOT NULL;

fmaciek

Post autor: fmaciek » 11 kwietnia 2006, 21:16

ok
teraz mam coś takiego:

Parse error: syntax error, unexpected ',' in <...>/www/includes/functions_post.php on line 255

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 kwietnia 2006, 21:22

podaj fragment pliku o którym mowa w błędzie
bo gdzieś tam masz za dużo o jeden ,
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

fmaciek

Post autor: fmaciek » 11 kwietnia 2006, 21:32

$sql  = ($mode != "editpost") ? "INSERT INTO " . TOPICS_TABLE . " (topic_title, topic_poster, topic_time, forum_id, topic_status, topic_type, topic_tag, topic_vote) Error in posting

DEBUG MODE

INSERT INTO phpbbposts (topic_id, forum_id, poster_id, post_username, post_time, poster_ip, enable_bbcode, enable_html, enable_smilies, enable_sig) VALUES (569, 13, 2, 'asd', 1144790233, '53123d42', 0, 1, 1, 068c5cc3f1)

Line : 271
File : functions_post.php

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”