banner mod

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
mb3

banner mod

Post autor: mb3 » 24 grudnia 2005, 02:31

Witam wgrywałem moda http://www.phpbb2.pl/download.php?d=256 i teraz moje forum wyglada tak: http://www.opis.pl Mój bład polegał na tym, że zapomniałem odpalić pliq: complete_banner_db_update.php (jest w głównym katalogu forum) przed wgraniem zmodowanych plików na server, a teraz przy odpaleniu wyrzuca błąd :-| Ma ktoś jakis koncept jak to naprawić ?? Próba ręcznego dodania tabeli do bazy poprzez instrukcje za wartą w tym pliku nie wypaliła, phpmyadmin wyrzucił błąd :-|

EDIT

Poradziłem już sobie, wgrałem oryginalne pliki i odpaliłem plik do edycji bazy, ale zrąbałem cos w pliku overal_header, ma ktos jakis koncept jak to wstawic żeby było ok ??

EDIT
Znowu sobie poradziłem, ale nie wiem co zrobić, żeby przerwa pod bannerem była mniejsza...

KOD WYGLADA NASTEPUJĄCO:

Kod: Zaznacz cały

<!-- Start add - Complete banner MOD -->
<!-- Banners -->
<table class="bodyline" width="760" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">
  <tr>

<td width="100%" colspan="3"><div align="center"><br>{BANNER_0_IMG}</div></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="20%">
	 <table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">
		<tr><td><div align="center"><br>{BANNER_1_IMG}</div></td></tr>
		<tr><td><div align="center">{BANNER_2_IMG}</div></td></tr>
	</table>
    </td>
    <td width="60%">
		<tr><td><div align="center"><br>{BANNER_3_IMG}</div></td></tr>
		<tr><td><div align="center">{BANNER_4_IMG}</div></td></tr>
	</table>
    </td>
    <td width="20%">
		<tr><td><div align="center"><br>{BANNER_5_IMG}</div></td></tr>
		<tr><td><div align="center">{BANNER_6_IMG}</div></td></tr>
	</table>
    </td>
  </tr>
</table>
<!-- End Banners -->
Jak widać był modyfikowany... Ma ktoś pomysł żeby nad bannerem była pusta linia i pod bannerem także JEDNA pusta linia ?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 24 grudnia 2005, 16:05

wpadłem na twoje forum ale żadnego banera nie widze.

jeśli pod banerami chcesz linijkę wolną to wpisz pod:
mb3 pisze:<!-- End Banners -->
Kod html:
<br>

jeśli będzie pod tym tekstem będzie odstęp widoczny zawsze a jeśli dasz go przed tym wpisem to pojawi się dopiwero po dodaniu jakiegokolwiem banera

oczywiście mówimy o pliku overall_header.tpl :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”