subBlack a gg-tlen mod by Misiek

Jeśli masz problem z nie autoryzowaną modyfikacją, nie możesz jej zainstalować lub występują błędy po jej instalacji to pisz w tym dziale.
Artek
Kontakt:

subBlack a gg-tlen mod by Misiek

Post autor: Artek » 19 lipca 2005, 23:57

Witam!
Mój problem dotyczy bramki www => gg. Wszystko działa, tylko nie potrafię zmienić koloru czcionki w okienku wpisywania wiadomości. Jest on żółty - zgodnie ze stylem subBlack, przez co nieczytelny! Jeżeli chcecie zobaczyć jak to wygląda to zapraszam http://tekstyl.boleslawiec.org/phpBB2/index.php - trzeba wejść na listę użytkowników i kliknąć słoneczko oznaczające status (po zalogowaniu można wysyłać wiadomości).
Mogę prosić o małą pomoc w edycji szablonu? Chodzi mi albo o zmianę koloru czcionki na jakiś ciemny, albo o zaczernienie całego pola.
Z góry dziękuję!
Pozdrawiam
Artur Gołdyn

P.S.
W pliku gg.tpl tabela zawierająca pole pisania wiadomości wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="1"  width="100%">
<FORM METHOD="post" ACTION="bramki.php?mode=post&p={P}&">  

<tr>
    <td width=50% class="row1" align="center" height="33"><span class="gen">{L_AIM}:</span></td>
    <td width=50% class="row1" align="center" height="33"><INPUT TYPE="text" NAME="adresat" SIZE="7" MAXLENGTH="7" VALUE="{GG}"></td>

</tr>
<tr>                    
<td width=50% class="row1" align="center" height="33"><span class="gen">{L_GG_MES}:</span></td>
<td width=50% class="row1" align="center" align="center" height="33">[b]<textarea NAME="tresc" rows="6" cols="50" VALUE=""></textarea>[/b]
<input type=hidden name=n value="
 --- Użytkownik: {USERNAME2}, GG: {GG_BRAMKA} ---"></tr>
<table class="forumline" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center">
  <tr> 
	<th colspan="2" height="25" nowrap="nowrap" width=100% class="row1" align="center"><input type="submit" name="Submit" value="Wysllij"></th>
  </tr>
 </table>

Awatar użytkownika
Negatyf
Kontakt:

Post autor: Negatyf » 20 lipca 2005, 09:25

Mogę prosić o małą pomoc w edycji szablonu? Chodzi mi albo o zmianę koloru czcionki na jakiś ciemny, albo o zaczernienie całego pola.
Jakiej czcionki i jakiego pola...

MdK
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: MdK » 20 lipca 2005, 09:31

Zmień ten kod na:

<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="1"  width="100%"> 
<FORM METHOD="post" ACTION="bramki.php?mode=post&p={P}&">  

<tr> 
    <td width=50% class="row1" align="center" height="33"><span class="gen">{L_AIM}:</span></td> 
    <td width=50% class="row1" align="center" height="33"><INPUT TYPE="text" NAME="adresat" SIZE="7" MAXLENGTH="7" VALUE="{GG}"></td> 

</tr> 
<tr>                    
<td width=50% class="row1" align="center" height="33"><span class="gen">{L_GG_MES}:</span></td> 
<td width=50% class="row1" align="center" align="center" height="33">[b]<textarea NAME="tresc" rows="6" cols="50" VALUE="" class="a3"></textarea>[/b] 
<input type=hidden name=n value=" 
 --- Użytkownik: {USERNAME2}, GG: {GG_BRAMKA} ---"></tr> 
<table class="forumline" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="3" border="0" align="center"> 
  <tr> 
   <th colspan="2" height="25" nowrap="nowrap" width=100% class="row1" align="center"><input type="submit" name="Submit" value="Wysllij"></th> 
  </tr> 
 </table>
odpal subBlack.css

i na dole daj cos takiego:
.a3{
font-family: verdana;
font-size: 9px;
color: #B50101;
text-decoration: none;
}
w miejsce:

#B50101
daj dowolny kolor.

Artek
Kontakt:

Post autor: Artek » 20 lipca 2005, 14:14

Dzięki bardzo uszi!
Wstawiłem kod jak poleciłeś, #000000 wybrałem jako kolor, font-size: 12px; r i treść jest widoczna wyraźnie, czarno na białym.
A dla Negatyf`a - dzięki za dociekliwość, zauważyłem że zarejestrowałeś się na moim forum. Chodziło mi o tekst w polu wpisywania wiadomości do bramki gg (co zresztą napisałem w poście!!) - zobacz obrazek (12,5kilobajta) Obrazek
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zainteresowanie! Już niedługo zbiorę moderatorów, pozakładam kanały i podlinkuję forum do strony... a pokonanie tego problemu to kolejny krok ku sukcesowi :D

Pozdrawiam
Artur Gołdyn

MdK
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: MdK » 20 lipca 2005, 14:58

Jeżeli chcesz to jeszcze można zmienić kolor tego białego pola. Przyznam, że nie doczytałem twojego posta do końca.

Artek
Kontakt:

Post autor: Artek » 21 lipca 2005, 19:07

O super! Będzie mi nawet lepiej pasowało (przecież w subBlack wszystkie pola są czarne).
Jeżeli możesz - to bardzo Cię proszę!

Pozdrawiam
Artur Gołdyn

MdK
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: MdK » 21 lipca 2005, 19:56

Dodaj do subBlack.css:

textarea {
	background-color: #434242;
}
Powinno działać ;) Jak nie - pisz ;)

Artek
Kontakt:

Post autor: Artek » 22 lipca 2005, 13:49

Hm.... no tym razem nie skorzystałem z Twojej rady, ale po prostu zagłębyłem się w ten magiczny plik subBlack.css, jak i w posting_body.tpl (no z pomocą wyszukiwarki) czy login_body.tpl, i wywnioskowałem że... wystarczyło przypisać zarówno polu z numerem gg jak i polu z treścią znacznik class="post".
Chociaż poprawka do subBlack.css

.a3{
font-family: verdana;
font-size: 9px;
color: #B50101;
text-decoration: none;
}
Nie była potrzebna to i tak dzięki za uwagę, i za nakierowanie mnie na pewne sprawy :)

Pozdrawiam
Artur Gołdyn

P.S.
Strona wygląda teraz tak:
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”